GadgetReport Linkfest (16.10.2012)

GadgetReport Linkfest este sectiunea unde ne propunem sa prezentam zilnic cele mai interesante articole si scrieri despre tehnologie aparute pe internet. Fie ca vorbim despre interviuri, analize sau articole de opinie, GadgetReport Linkfest este locul de unde va puteti lua zilnic doza de informatii si idei proaspete din lumea tehnologiei.

The tech behind Felix Baumgartner’s stratospheric skydive. Saltul de la aproape 40.000 de metri realizat de Felix Baumgartner a fost urmarit cu sufletul la gura de intreaga lume. ExtremeTech trece in revista tehnologia din spatele reusitei „omului supersonic”.

Amplification & the changing role of media. Pe masura ce tot mai multe stiri iau nastere pe bloguri, Twitter sau Facebook, rolul unui jurnalist devine din ce in ce mai mult acela de a decide care stiri trebuiesc amplificate si care trebuiesc ignorate.

Will China’s Scientists and Technologists Ever Be Truly Innovative? China a devenit in ultima perioada principalul centru modial al productiei de echipamente IT. In acelasi timp, China este privita ca o tara unde creativitatea nu este incurajata, cantitatea este mai importanta decat calitatea iar proprietatea intelectuala este doar un moft.

The Next Twenty Years: What Windows 8’s Closed Distribution Means for Developers. Modelul inchis de distributie al aplicatiilor ales de Microsoft pentru Windows 8, similar celui adoptat de Apple in platforma iOS, ar putea schimba fundamental industria software.

How DRM will infest the 3D printing revolution. Pe masura ce imprimantele 3D devin din ce in ce mai populare si accesibile, utilizarea acestora ridica numeroase probleme de natura juridica in ceea ce priveste proprietatea intelectuala.