Gadgeturile viitorului se vor putea repara singure!

Data: 1/04/2014 | Autor: .

Gadgeturile

Gadgeturile din viitor vor fi capabile sa isi repare singure problemele tehnice, in principal cele software dar si hardware, relateaza GadgetReport.ro, care citeaza un studiu realizat de specialistii de la universitatea din Illinois.

Expertii lucreaza, in prezent, la un proiect care vizeaza crearea unui sistem de capsule plasate de-a lungul circuitului electronic, care contin metal in forma lichida, eliberat doar in cazul receptionarii unui semnal de defectiune, cu rolul de refacere a contactelor intrerupte.

“In loc sa lucram la dezvoltarea unui sistem senzorial de diagnosticare, am proiectat un material in masura sa reactioneze direct cand apare o problema”, a declarat expertul Jeffrey Moore.

Dezvoltarea programului de auto-depanare include si partea de software, “creierul” electronic urmand sa analizeze parametri de functionare si sa modifice, la nevoie, soft-ul, inclusiv cu update-urile disponibile online.

Potrivit expertilor, proiectul va revolutiona lumea tehnologica, oferind gadgeturilor o viata mai lunga. In plus va insemna o economie la capitolul resurse.