Ghid util pentru achiziția unui smartphone

Data: 30/06/2021 | Autor: .

În zilele noastre majoritatea oamenilor dețin un smartphone. Chiar dacă nu este cel mai nou model, telefonul reprezintă un accesoriu indispensabil. Pe lângă abilitatea de a comunica și de a transmite mesaje în timp real în orice colț al lumii, acest dispozitiv este extrem de util și când vine vorba de alte aspecte.

Cumpărăturile, cititul, explorarea unui oraș nou sau vizionarea filmulețelor online s-au schimbat radical datorită telefoanelor inteligente. Ei bine, având atât de multe modele dintre care poți alege, poate fi puțin dificil să iei o decizie. Ghidul de mai jos îți va fi de folos în acest sens.

Android sau iPhone?

Dacă nu ești familiarizat deja cu aceste două sisteme de operare și încerci să cauți informații pe internet, cu siguranță vei găsi o sumedenie. Părerile diferă de la persoană la persoană, fiecare utilizator alege în funcție de preferințe sau de opțiunea pe care o cunoaște deja.

Totuși, există câteva elemente care s-ar putea să facă diferența. Unul dintre acestea ar fi securitatea telefonului, motiv pentru care lumea tinde să aleagă un iPhone. Pe de altă parte, pentru a te bucura de un smarphone la un preț decent, poți alege un Android.

Ar fi indicat să faci un studiu de piață și să citești câteva recenzii legate de cele două sisteme de operare înainte de a lua o decizie. Poți chiar să achiziționezi un model la mâna a doua pentru a vedea dacă acel telefon ți se potrivește sau nu.

Durata de viață a bateriei

Probabil unul dintre cele mai importante aspecte de luat în calcul în momentul în care îți achiziționezi un smartphone este durata de viață a bateriei. Indiferent cât timp petreci pe telefon sau ce îți place să faci cu acesta, cel mai probabil vei rămâne fără baterie după câteva ore bune.

Ai la dispoziție câteva mici trucuri care ar putea economisi procentul bateriei, dar probabil vrei să te bucuri din plin de noul tău telefon. Fie că te uiți la filmulețe pe YouTube, citești cărțile tale preferate, joci jocuri de cazinou online, urmărești tutoriale sau înveți o limbă nouă, ar fi o idee bună să alegi un telefon care are încărcare rapidă și o baterie de cel puțin 4000 mAh.

Calitatea camerei

Din moment ce îți achiziționezi un smartphone, cu siguranță îți propui să realizezi cât mai multe poze. Așadar, vei avea nevoie de o cameră foto performantă, care să surprindă cadre reușite indiferent dacă este zi sau noapte.

Multă lume se uită doar la numărul de megapixeli al unei camere, dar acest lucru nu este tocmai cel mai important aspect. Câteva caracteristici pe care trebuie să le ai în vedere sunt apertura, stabilizarea imaginii optice, controlul ISO și opțiunea RAW.

Nu în ultimul rând, lentilele joacă și ele un rol important. De cele mai multe ori, lentilele unui smartphone sunt excelente și au o apertură mai bună chiar decât cele ale camerelor digitale.

Rezistența la apă

Când vine vorba de achiziționarea unui smarphone, există mai multe elemente de luat în calcul cu privire la rezistența la apă. Unele modele nu pățesc nimic dacă sunt atinse de câțiva stropi în timp ce altele pot fi scufundate la o anumită adâncime.

Este un avantaj considerabil să deții un telefon care nu se strică dacă este scăpat din greșeală într-un bol mic. Chiar mai mult, acest lucru te ajută să realizezi poze deosebite. În momentul de față există câteva modele de iPhone pe care le poți scufunda la o anumită adâncime în apă. Dar ar fi mai bine să te informezi înainte de a face astfel de experimente.

Mai mult, nu uita să ștergi bine telefonul și să-l usuci cu grijă odată ce a intrat în contact cu apa mării.

Detalii cu privire la ecran

Nu doar dimensiunea ecranului este importantă, ci și calitatea culorii și luminozitatea acestuia. Este tentant să alegi un ecran 4K la telefonul tău, dar acest lucru nu este neapărat necesar.

Dacă vrei să poți folosi telefonul fără probleme când ești afară, ar fi util să vezi detalii legate de luminozitate. În același timp, un ecran cu AMOLED este mai eficient decât unul LCD. Telefoanele de ultimă generație oferă o tehnologie High Dynamic Range (HDR) care are chiar mai multe culori.

Acestea au fost câteva dintre cele mai utile informații pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a face o investiție. De asemenea, nu strică niciodată să citești recenzii pe internet sau să mergi în magazin pentru a face o probă a telefonului pe care urmează să-l cumperi.