Google+, cel mai rapid ritm de crestere din istorie?

Data: 21/07/2011 | Autor: .


Reteaua sociala lansata de Google pe 28 iunie in versiune experimentala a ajuns sa atraga 18 milioane de utilizatori si va depasi pragul de 20 de milioane in numai cateva zile , afirma Paul Allen, fondatorul Ancestry.com, citat de The Guardian.

 

Potrivit analistilor, daca Google+ isi mentine ritmul de crestere, va atinge pragul de 100 de milioane de useri mai repede decat orice alt serviciu din istorie.

Principalul concurent al Google+, reteaua sociala Facebook, are, in prezent, aproximativ 750 de milioane de utilizatori.

Estimarile facute de Alen se bazeaza pe prevalenta prenumelor americane in Google+ si la nivelul populatiei americane. Potrivit acestuia, pragul de 18 milioane de utilizatori a fost atins luni,  iar numarul acestora a crescut cu aproximativ 750.000 de persoane pe zi.

The Guardian noteaza ca aplicatia Google+ pentru iPhone, lansata in aceasta saptamana, a devenit cea mai descarcata aplicatie gratuita de pe App Store.

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=xwnJ5Bl4kLI

 

„Google a atacat zona cu inovatiile majore”, a declarat Trip Chowdhry, analist al companiei Global Equities Research, adaugand ca „migratia in Google + din Facebook e abia la inceput”.

Google + se afla, in prezent, in faza de teste, fiind disponibila numai prin invitatie. Reteaua este construita dupa o structura similara cu cea a Facebook, ce pune accent pe informatiile si fotografiile postate de utilizatori.

Potrivit FindPeopleOnPlus si  SocialStatistics, citate de Gizmodo, peste 85% dintre utilizatorii retelei de socializare Google+ sunt barbati, comparativ cu o distributie aproape egala in cazul Facebook.