Google și Samsung dezvoltă noua platformă pentru ceasuri inteligente „Wear OS”

Data: 19/05/2021 | Autor: .

Google și Samsung dezvoltă noua platformă pentru ceasuri inteligente „Wear OS”

Samsung și Google și-au dat mâna pentru a dezvolta noua platformă pentru ceasuri inteligente „Wear OS”. Primul smartwatch care ar putea include acest nou sistem de operare este Galaxy Watch 4.

Urmare a anunțului de la Google I / O ,  OS Tizen și Wear OS vor fuziona într-o singură platformă unificată de ceasuri inteligente.

Platforma este cunoscută sub numele de „Wear OS” pentru moment, până când va fi anunțat un nume permanent.

Google a afirmat că aplicațiile de pe noua platformă vor funcționa cu 30% mai rapid pe „cele mai recente chipset-uri”, cum ar putea fi  Snapdragon Wear 4100.

Ne putem aștepta la o durată mai mare de viață a bateriei, performanțe mai bune și aplicații mai populare, datorită faptului că dezvoltatorilor le va fi mai ușor să construiască aplicații pentru singură platformă globală.

Google a prezentat, deja, câteva exemple de aplicații precum Calm, Sleep Cycle și Flo precum și aplicații dedicate Google Pay, Google Maps și Google Assistant, reproiectate și dezvoltate cu asistență pentru 26 de țări în loc de 11, cum au în prezent.

Google promite chiar debutul mult așteptatei aplicații YouTube Music pentru smartwatch-uri.

Se estimează că aplicațiile noi și reconstruite de la Stava, Adidas Running, Bitmoji și multe altele vor veni pe platforma unificată în lunile următoare.

Google smartwatch. Primul ceas inteligent cu Android Wear 2.0