Google vrea sa introduca „plata pe privit” in publicitate

Data: 20/08/2013 | Autor: .

GOOGLE_glass1Un brevet eliberat de USPTO (Autoritatea Statelor Unite pentru Patente) arata ca Google ar putea folosi o noua functionalitate pentru ochelarii Glass, care va calcula de cate ori un utilizator s-a uitat la o reclama, informeaza presa internationala.

Noul patent ar putea introduce un nou standard in publicitate. Daca pe internet exista plata la fiecare click dat pe o reclama, Google va introduce pay per gaze (plata pe privit) in publicitate, scrie Economica.net.

Google se asteapta ca tehnologia ce va permite mijlocul de taxare “pay per gaze” sa fie un mijloc foarte bun de masurarea audientelor publicitare, iar utilizatorii au posibilitatea sa elimine datele cu caracter personal inainte de a folosi aceasta functionalitate.

Compania Google Inc a depus pe 8 iulie si la Oficiul de Stat pentru  Inventii si Marci (OSIM) din Romania o cerere de inregistrare a marcii Glass.

Ochelarii au o rezolutie de 640 x 360 de pixeli, o memorie RAM de 682 de MB, un procesor dual-core de 1.2 Ghz, memorie interna de 16 GB, camera de 5 megapixeli si modul WiFi.