HTC 10. Telefonul cu care taiwanezii vor să se salveze

Data: 5/03/2016 | Autor: .

htc 10 gadgetreport.roHTC şi-a pierdut în ultimii ani „factorul cool” cu telefoanele One M, iar vânzările producătorului taiwanez au reflectat scăderea atractivităţii modelelor sale. Noul smartphone, care urmează să fie lansat cel mai probabil pe 19 aprilie, botezat simplu HTC 10, se doreşte a fi un fel de colac de salvare.

Taiwanezii ar fi renunţat, odată cu noul model, la particule M şi One, special pentru a se îndepărta de seria de telefoane One M7, M8 şi M9.

Acestea n-au reuşit să performeze în vânzări cu toate că, din punct de vedere tehnologic, acestea s-au situat la nivelul rivalilor de la Apple, Samsung şi Sony, relatează GadgetReport.ro.

Evleaks a lansat pe Twitter o imagine cu HTC 10 care pare a fi luată direct din kitul de presă al noului smartphone.

Din imagini rezultă că noul telefon va aduce un design similar modelelor precedente, cu o regândire însă a marginilor laterale. HTC 10 ar urma să păstreze carcasa metalică, să aducă o tastă fizică cu cititor de amprente şi să renunţe la difuzoarele BoomSound.

Telefonul ar urma să prezinte un display de 5.15 inch cu rezoluție QHD / 2560×1440 pixeli, un procesor Qualcomm Snapdragon 820, 4 GB RAM, video Adreno 530, o cameră principală de 12 MP şi un port USB type-C.

Evleaks afirmă că nu este exclus ca imaginea finală a telefonului şi specificaţiile tehnice să difere, dar nu semnificativ, faţă de cele prezentate.