Hyperion XP-1. Hypercar-ul cu hidrogen ajunge pe piață în 2022

Data: 19/01/2021 | Autor: .

Hypercar-ul cu hidrogen ajunge pe piață în 2022

Hyperion, un start-up american din segmentul auto, a lansat noi imagini cu hypercar-ul pe care vrea să-l lanseze în 2022. Hyperion XP-1 este o mașină alimentată cu hidrogen care poate ajunge la 100 km/oră în numai 2,2 secunde.

Primele imagini cu Hyperion XP-1 le-am văzut anul trecut când compania din California a prezentat conceptul XP-1 drept un prototip al mașinilor viitorului.

În opinia companiei, mașinile viitorului vor fi alimentate cu hidrogen, nu cu propulsie electrică, având în vedere avantajele covârșitoare ale pilelor cu hidrogen. Nu ai nevoie de baterii, nu ai nevoie să stai cu orele să îți încarci mașina.

Mașinile cu hidrogen se încarcă în câteva secunde și oferă o propulsie optimă, cu o autonomie remarcabilă.

În clipul lansat în aceste zile, vedem prototipul Hyperion XP-1 pe străzile din Las Vegas, semn că de la prototip la producția de serie mai sunt doar câțiva pași.

Hypercar-ul,  ce ar urma să debuteze pe piață în 2022, pretinde o autonomie de peste 1000 Km.

Mașina are un motor de 1500 CP, alimentat cu un rezervor pe hidrogen.

Hyperion XP-1 ajunge de la 0-100 km/oră în numai 2,2 secunde și promite o viteză maximă de 250 Km/oră, limitat electronic.

Hyperion susține că nu există baterii la bord pentru a stoca energie (așa cum vedem în Toyota Mirai și Hyundai Nexo , de exemplu), ceea ce reduce greutatea.

Hyperion intenționează să ofere XP-1 spre vânzare publicului începând cu 2022, dar cea mai mare parte a producției planificate de 300 de vehicule este planificată pentru 2023.

Bugatti Divo. Deși costă 6 milioane de dolari, hipercar-ul este deja sold-out