IBM pregateste asistentul personal de shopping

Data: 3/07/2012 | Autor: .

Cercetatorii de la laboratorul IBM din Haifa, Israel, au dezvoltat o aplicatie mobila care ofera utilizatorilor de smarthone-uri si tablete posibilitatea de a afla toate detaliile despre lucrurile pe care le cumpara.

Aplicatia functioneaza precum un asistent personal de shopping. O instalezi pe telefon si, atunci cand vezi intr-un magazin un produs de care esti interesat, ii faci o poza.

Aplicatia scaneaza imaginea produsului, si un codul de bare ca la alte soft-uri similare si, cu ajutorul unor algoritmi, identifica produsul pe internet, oferindu-ti toate detaliile legate de pret si proprietatile acestuia.

Astfel, de exemplu, daca vei scana un produs alimentar, cu ajutorul aplicatiei vei putea sa afli detalii despre calorii, compozitie, valoare energetica, posibilele reactii alergice etc.

Aplicatia, ce va fi lansata in curand, spun cei de la IBM, va permite utilizatorilor sa isi inregistreze un profil si astfel pot primi sfaturi privind dieta, starea de sanatate etc. in functie de produsele scanate.

Mai multe amanunte aflati de pe blogul IBM.