Intel pregateste laptopul viitorului

Data: 7/06/2013 | Autor: .

intelIntel Corporation a anuntat ca se va concentra pe producerea unei noi generatii de dispozitive 2 in 1, rezultand o combinatie dintre laptopuri si tablete, titreaza cotidianul britanic The Telegraph.

Potrivit acestuia, “lansarea timida” de care a avut parte Windows 8 este o trezire la realitate cu care piata PC-urilor avea sa dea oricum piept mai devreme sau mai tarziu. In schimb, a subliniat ca 80% dintre posesorii de laptopuri inclina in continuare sa si le inlocuiasca tot cu laptopuri, desi cei mai multi dintre acestia detin acum si o tableta, relateaza Incont.

“Conceptul 2 in 1 va reprezenta urmatorul val”, a spus Kilroy, facand referire la computerele de tip Lenovo Yoga, ce poate fi folosit atat ca laptop, cat si ca tableta.

“Zilele in care caram dupa noi cate un smartphone, o tableta si un notebook sunt numarate. Tabletele vor fi date la o parte si dispozitivele 2 in 1 vor reprezenta viitorul. Telefonul nu se preteaza daca trebuie sa-l folosesti pentru continut creativ. Daca Windows 8 ar fi avut un start mai bun, cred ca am fi asistat la o crestere in vanzarea generala de notebook-uri. Faptul ca lansarea sistemului de operare a fost una timida, nu inseamna decat ca revenirea va mai intarzia un an”, a declarat Kilroy.