Intel pregateste primul laptop cu camera 3D (VIDEO)

Data: 23/01/2014 | Autor: .

3d-intel Intel a anuntat lansarea primei camere 3D, Intel RealSense, pe care intentioneaza sa o incorporeze in ultrabook-uri, notebook-uri, tablete si alte echipamente, incepand chiar din a doua jumatate a lui 2014.

Printre producatorii cu care Intel a incheiat deja acorduri in acest sens se numara, in ordine alfabetica, Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo si NEC.
Camera nu va fi doar un accesoriu inedit ci, in viziunea celor de la Intel, ea va ajuta echipamentele electronice sa “vada in profunzime”, asa cum vede ochiul uman, fiind un pas important in directia tehnologiei care nu este doar intuitiva, ci mimeaza de-a dreptul comportamentele si interactiunea umana reala.

Compania spera ca, si cu ajutorul acestei camere, va putea crea experiente de interactiune cu computerul tot mai bogate si mai apropiate de realitate si ca va schimba cu totul modul in care privim acum video conferintele, modul in care jucam jocuri pe computer sau modul in care tratam educatia la distanta.

Printre demonstratiile facute de reprezentantii Intel la CES, una arata cum noua camera schimba perspectiva atunci cand privesti Google Earth. Daca ai un laptop cu o camera RealSense integrata, poti schimba orientarea hartii si, implicit, directia in care se uiti, rotindu-ti, pur si simplu, capul. Aici aveti un preview al imaginilor oferite de noul produs, prezentat de expertii Flanco.

RealSense poate, in timp, sa devina o marca pentru mai multe componente care contribuie la “umanizarea” experientei cu computerul, nu numai pentru camere.