iPhone X, iPhone 8 şi iPhone 8 Plus, lansate oficial. Cum arată cele mai spectaculoase telefoane Apple

Data: 13/09/2017 | Autor: .

iPhone X, telefonul aniversar lansat împreună cu iPhone 8 şi iPhone 8 PlusiPhone X este numele celui mai spectaculos smartphone lansat vreodată de Apple. Modelul premium, prezentat cu ocazia împlinirii a 10 ani de la primul iPhone, se anunţă a fi unul dintre principalii candidaţi la titlul de telefonul anului 2017, relatează GadgetReport.ro

Pentru prima dată, Apple a lansat ieri trei smartphone-uri, unul dintre acestea fiind modelul premium iPhone X.

Acesta se remarcă, în primul rînd, prin ecranul OLED de 5,8 inci numit „Super Retina” (rezoluţie 2.436 x 1.125 pixeli, densitate 458 ppi), întins pe aproape toată suprafaţa frontală şi care oferă suport HDR, iar apoi prin preţul foarte mare, de 999 de dolari.

Ecranul spectaculos este prins într-un cadrul de oţel şi sticlă, robust şi bine definit.

iPhone X are un procesor A11 Bionic, cu şase core-uri, pe 10 nm, cel mai performant produs vreodată de producătorul american, şi 3 GB de RAM, alături de un spaţiu de stocare standard de 64 GB.

iPhone X are o cameră principală duală de 12MP (f/1.8 şi f/2.4), care înregistrează video în 4K la 60 FPS şi în FullHD la 240 FPS, cu stabilizare optică, în timp ce camera de selfie include un senzor de 7 MP, cu înregistrare video Full HD la 30 FPS.

Modelul se remarcă, totodată, prin butonul de HOME virtual, prin funcţia tap to wake pentru pornirea ecranului şi mai ales prin FaceID, o tehnologie de recunoaştere facială promovată ca fiind foarte sigură, dar care nu a funcţionat de două ori în timpul prezentării Apple.

Noul sistem Touch ID este folosit şi în noul sistem de mesaje, care include, în premieră, Animoji. Este vorba de emoji-uri 3D animate, care imită expresiile faciale şi care, însoţite de muzică, pot fi transmise de utilizatori prin iMessage.

Autonomia bateriei iPhone X este cu două ore mai ridicată decât cea a iPhone 7.

iPhone X va fi disponibil in versiunile Silver şi Space Gray  la preţul de pornire de 999 dolari, în versiunea cu 64GB memorie internă. Versiunea de 256 GB va fi vândută la 1149 dolari, preţul unui laptop de ultimă generaţie.

Precomenzile vor începe pe 27 octombrie, iar vânzările pe 3 noiembrie.

iPhone 8 şi iPhone 8 Plus

În cadrul conferinţei, Apple a prezentat şi noile smartphone-uri iPhone 8 şi iPhone 8 Plus, modele care vin cu ecrane LCD mai performante faţă de generaţia iPhone 7, de 4,7 inchi (iPhone 8) respectiv de 5,5 inchi (iPhone 8 Plus), prinse în carcase din sticlă şi aluminiu. Apple afirmă că noile display-uri includ funcţia True Tone de pe iPad Pro, astfel că sunt mai luminoase, iar culorile mai bine definite.

iPhone 8 are 2 GB de RAM, în timp ce iPhone 8 Plus beneficiază de 3 GB de RAM. La fel ca iPhone X, telefoanele rulează noul sistem de operare iOS 11 care include, în premieră, facilităţi pentru experienţa VR (realitatea virtuală).

iPhone 8 Plus include o cameră duală, de 12 MP, cu mai multe opţiuni de fotografiere şi efecte, printre care şi Portrait Lighting, o facilitate care permite utilizatorilor să poată controla lumina de pe faţa subiectului fotografiat în timp real.

IPhone 8, iPhone 8 Plus şi iPhone X dispun, în premieră, de încărcare wireless, bazată pe standardul Qi, Bluetooth 5.0 şi de noi difuzoare stereo, cu 25% mai puternice decât cele de pe iPhone 7. De asemenea, noile telefoane sunt „sigilate microscopic” pentru rezistență la praf și la apă.

iPhone 8 va costa 699 de dolari în versiunea de 64 GB, în timp ce iPhone 8 Plus va fi comercializat la 799 de dolari. Ambele telefoane vor putea fi comandate în versiunile Silver, Space Gray şi Gold.

În variantele cu 256 GB spaţiu de stocare, iPhone 8 costă 849 dolari iar iPhone 8 Plus 949 dolari.

Precomenzile încep pe 15 septembrie, iar primele modele vor ajunge la clienţii din SUA pe 22 septembrie. Probabil în România le vom vedea din luna octombrie.

Apple a anunţat că, odată cu lansarea noilor smartphone-uri, a redus preţul iPhone 7 cu 100 de dolari (549 dolari). iPhone 6s va fi comercializat la preţul de 449 dolari (32 GB), iar iPhone SE va costa 349 dolari.