LG lansează noul sistem de operare pentru televizoare webOS 3.0

Data: 23/12/2015 | Autor: .

 

LG_webOS3-gadgetreport.roLG a anunţat lansarea noului sistem de operare webOS 3.0 pentru smart TV. webOS 3.0 oferă trei noi caracteristici: Magic Zoom, Magic Mobile Connection și o nouă telecomandă Magic Remote.

Noua serie de smart TV-uri cu webOS 3.0 va fi prezentată la International Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas, urmând ca, ulterior, toate smart TV-urile LG să primească update-ul pentru noul sistem de operare.

Opţiunea Magic Zoom va permite utilizatorilor să mărească obiectele de pe ecran, fără nicio degradare în calitatea imaginii. Cu Magic Mobile Connection, utilizatorii pot conecta cu ușurință un telefon mobil la televizor, prin aplicatia LG TV Plus ( instalata pe dispozitivul mobil ), pentru a accesa aplicații pe ecranul televizorului. Iar telecomanda Magic Remote este conceputa pentru a simplifica si facilita controlul receiverelor set-top box (STB), cu un adaos de butoane de pe telecomandă. Caracteristica Screen Remote a fost de asemenea reproiectata pentru a simplifica interfața cu utilizatorul, pentru mai multa ordine și confort.

„Sistemul de operare webOS 3.0 a fost proiectat pentru a oferi o experiență de utilizare excepțională si pentru a permite o navigare mai intuitivă. Cu opțiuni îmbunătățite și mai mult conținut, sistemul de operare webOS 3.0 continuă să ofere caracteristicile sale cheie, introducand de asemenea diverse inovații”, a anunţat LG, într-un comunicat de presă.

Potrivit producătorului, webOS 3.0 va include şi alte opţiuni noi, originale:

Channel Advisor analizează modelul de vizionare și afișează informații despre viitoare programe similare cu programele frecvent vizionate

Multi-view vă permite să vizionați două canale diferite, în același timp ( sau de exemplu un canal tv și un film de pe Blu-ray).

Aplicatia Music player redă muzică prin difuzoarele televizorului, chiar și atunci când televizorul este oprit.

My Channels si Live Menu au fost modernizate cu noi caracteristici secundare, utile pentru telespectatori.

Aplicatia IoTV permite un control pe ecran a aparatelor smart electrocasnice de la LG și alți producători, care sunt compatibile cu LG IoTV

Canal Plus, o caracteristica unică prin care se oferă o gamă largă de conținut over-the-top (OTT) într-un format ușor de utilizat.

Canal Plus oferă o listă unificată de canale, care combină conținutul OTT cu canale de televiziune familiare si care permite utilizatorilor să acceseze conținut OTT in navigarea pentru canalele tv.

Canal Plus poate fi de asemenea controlat cu o aplicatie, pentru a oferi recomandări de programe, prin intermediul widget-urilor de pe ecran.

Canal Plus ofera o mare varietate de conținut digital gratuit de la radiodifuzori și diverse publicații, cum ar fi Bloomberg, Time Inc, Conde Nast Entertainment sau The Wall Street Journal.

Pentru a atrage un public mai larg, o varietate de conținut premium, de exemplu de la BuzzFeed, PopSugar, Media Mode sau Digital Networks and Multi-Channel Networks (MCNs) va fi de asemenea disponibil prin Canal Plus, impreuna cu pachete internaționale de canale.