LibreOffice, “succesorul” Open Office, lansat intr-o noua versiune

Data: 1/08/2011 | Autor: .

The Document Foundation a anuntat, luni, 1 august, lansarea unei noi versiuni a pachetului software LibreOffice. Unii experti considera softul drept succesorul cunoscutului pachet gratuit de aplicatii Open Office.

 

Suita de aplicatii pentru Linux, Windows si Macintosh, ajunsa la versiunea 3.4.2, este disponibila pentru ambele arhitecturi 32 si 64 biti. Le puteti descarca de aici.

 

 LibreOffice 3.4.2 este mult mai stabila decat versiunile anterioare si repara cateva erori importante. Printre cele mai importante noutati aduse de noua versiune se afla abilitatea de a importa si lucra cu documente SVG, Lotus Word Pro, o noua consola de tip slide-show, un management mai bun pentru cell si sheet in LibreOffice Calc si un suport imbunatatit pentru PDF.

 

 „LibreOffice 3.4.2 este rezultatul contributiei a peste 300 de dezvoltatori din intreaga lume care au adaugat, sters si modificat in jur de 5 milioane de linii de cod”, a declarat Italo Vignoli, reprezentantul dezvoltatorului, intr-un comunicat de presa.

Mai multe informatii le puteti afla de pe pagina oficiala.