Microsoft dezvoltă tehnologia care va putea prezice viitorul

Data: 9/10/2020 | Autor: .

Microsoft lucrează la o tehnologie demnă de filmele science fiction. Experţii gigantului IT dezvoltă un program software care va fi capabil să prezică crimele şi, în general, infracţiunile din viitor! Am văzut aşa ceva în filmul Minority Report

Microsoft dezvoltă un program care va prezice viitorul, susţine fusion.net, care a descoperit un film nelistat în care unul dintre directorii Microsoft explică felul în care va funcţiona tehnologia predictivă.

În film apare Jeff King, senior manager în cadrul Microsoft, care vorbeşte despre încercările companiei de a crea un program care ar urma să fie folosit pentru a stabili dacă infractorii eliberaţi din închisoare vor recidiva sau nu în perioada imediat următoare.

În filmul Minority Report, regizat de Steven Spielberg, un departament special al Poliției din Washington-ul anului 2054 arestează criminali pe baza profeției oferită de trei clarvăzători, capabili să intuiască crimele înainte ca acestea să se producă.

Pentru a reuşi să prevadă comportamentul uman, softul celor de la Microsoft va ţine seama de antecedentele subiectului – precum apartenenţa la o bandă infracţională, dacă deţinutul a participat la dezintoxicare, comportamentul lui în închisoare şi multe altele – iar pe baza acestora poate prezice cu o precizie de 91% dacă va recidiva în următoarele şase luni. Dezvoltarea unui astfel de program nu este surprinzătoare, susţin jurnaliştii, Microsoft investind masiv în ultimii ani în tehnologia predictivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.