Microsoft lansează Windows 10 Creators Update

Microsoft lansează Windows 10 Creators Update
Microsoft lansează marţi, 11 aprilie, o nouă actualizare majoră a sistemului de operare Windows 10. Intitulat Windows 10 Creators Update, software-ul aduce o serie de noi facilităţi, printre care funcţia Game Mode (pentru o performanţă mai bună în jocuri), o aplicaţie Paint 3D, un browser Edge optimizat şi Centrul de securitate Windows Defender, relatează GadgetReport.ro

Windows 10 Creators Update oferă, în primul rând, o viteză mai bună pentru browserul Edge, o optimizare a tab-urilor acestuia şi opţiunea de a nu mai rula rula conținutul Flash în mod implicit.

Creators Update aduce în plus mai multe extensii Microsoft Edge, permiţând utilizatorilor să adauge rapid noi funcţii browser-ului. Actualizarea înseamnă şi debutul unor extensii noi, cum ar fi Ebates, Intel TrueKey, Read & Write, Ghostery şi RoboForm, printre altele.

Update-ul optimizează şi meniul Start, care îți permite, mai nou, să grupezi aplicații și scurtături și să le organizezi mai bine, prin crearea și folosirea de foldere dinamice.

Actualizarea aduce şi Game Mode, o suită software care promite să optimizeze resursele PC-ului pentru o mai bună performanţă în jocuri. Pentru a activa Game Mode, trebuie să apeşi pe butonul Windows si pe tasta G simultan.

O să îţi apară Game Bar, de unde poti activa Game Mode, din Settings (Setări). În General, bifează opțiunea “Use Game Mode for this game” (“Folosește Modul joc pentru acest joc”).

După ce PC-ul este setat să utilizeze Game Mode în System Settings, acest mod va putea fi aplicat oricărui joc.

Dincolo de optimizarea resurselor, Windows 10 Creators Update permite capturi video de ecran şi streaming online, pentru jocurile de pe Windows.

Windows 10 Creators Update introduce şi un centru de securitate Windows Defender, care permite utilizatorilor să vadă și să controleze toate detaliile legate de securitatea calculatoarelor și dispozitivelor lor cu Windows 10.

Acesta oferă o interfaţă unificată pentru controlul opţiunilor de securitate – de la antivirus, reţea şi firewall la măsurarea şi raportarea parametrilor de funcţionare, opţiuni de siguranţă pentru aplicaţii şi browser sau setările de control parental.

Mai mult, modulul „Device Health Advisor” oferă utilizatorului informaţii despre „semnele vitale” ale dispozitivului, funcţia de blocare de la distanţă („Remote Lock”) permite controlul blocării dispozitivului atunci când utilizatorul se îndepărtează, iar noile opţiuni de siguranţă permit un control mai granular asupra instalării aplicaţiilor suplimentare.

Iar cu noua aplicaţie Paint 3D, utilizatorii pot realiza desene în 2D şi 3D, cu ajutorul Tools (Instrumente) – o secțiune unde ai la dispoziţie unelte precum Marker, Calligraphy pen (Creion caligrafie), Oil brush (Pensulă ulei), Spray can (Tub spray), Eraser (Gumă de șters) etc.

Cu ajutorul obiectelor 3D disponibile(cub, sferă, cilindru, capsulă, gogoașă și con), utilizatorii pot realiza desene în 3D, inclusiv texte cu caractere 3D.

Windows 10 Creators Update aduce, totodată, un nou mod de gestiune a fişierelor, intitulat Stocare inteligentă, care permite ştergerea celor care nu sunt necesare, pentru a extinde spaţiul disponibil.

Update-ul include şi un nou mod de sunet, intitulat spațial, disponibil pe orice set de căști, cu Dolby Atmos, iar Cortana poate să răspundă la mai multe întrebări și poate să lucreze cu mai multe aplicații.

Windows 10 Creators Update vine ca un update automat pe Windows-urile licenţiate, alături de o notificare privind setările de confidențialitate. Dacă nu aveţi răbdare să primiţi update-ul, puteţi descărca Asistentul de actualizare de AICI.

Apăsaţi pe Actualizați şi instalaţi Windows10Upgrade9252.exe.

Windows-ul o să verifice dacă aveţi spaţiul necesar şi resursele hardware necesare,  iar dacă totul este ok, veţi putea descărca şi instala update-ul.

Din momentul în care s-a instalat, veţi putea verifica dacă aveţi versiunea Windows 10 Creators Update (1703) din “Setări -> Sistem -> Despre”.

Microsoft a anunţat, la lansarea Windows 10, ca nu vor mai fi alte versiuni dupa Windows 10 (de ex: Windows 11,12 etc.). Actualizarile vor avea la baza Windows 10, cărora i se vor adăuga update-uri.