Microsoft patenteaza lucruri trasnite: Publicitate in cartile electronice

Data: 9/08/2012 | Autor: .

Publicitatea isi face incet loc in fiecare coltisor al lumii digitale, fiind doar o chestiune de timp pana cand aceasta isi va face simtita prezenta si in cartile electronice.

Microsoft „a luat taurul de coarne” in acest sens si a patentat o tehnologie ce permite livrarea de publicitate contextuala chiar in interiorul paginilor cartilor citite pe un e-reader. Tehnologia functioneaza in acelasi mod in care functioneaza publicitatea de pe internet.

Pe piata exista deja modele de e-readere precum Kindle si Kobo Touch care ofera reclame, insa acestea sunt prezentate doar atunci cand dispozitivul este in „sleep mode”, nu in timp ce utilizatorul citeste o carte.

La prima vedere, ideea unui ebook cu reclame incorporate ar putea parea nebuneasca , insa acest lucru ar putea functiona in cazul reducerilor consistente de pret.

Totusi, este putin probabil ca Microsoft sa foloseasca vreodata tehnologia pe care tocmai a patentat-o. Si asta pentru ca compania a renuntat recent la proiectele pe care le avea pe acest segment, precum formatul proprietar .lit si aplicatia Microsoft Reader.

Potrivit The Ebook Reader, Microsoft actioneaza in aceasta situatie ca un „patent troll” si a patentat tehnologia de livrare a publicitatii in paginile cartilor electronice doar pentru a putea sa o licentieze in cazul in care alt jucator din piata va avea planuri in aceasta directie.