Microsoft vrea sa revolutioneze piata publicitatii

Data: 13/06/2012 | Autor: .

Microsoft a dezvoltat o aplicatie care promite sa aduca o adevarata revolutie in piata publicitatii. In esenta, vrea sa foloseasca Kinect pentru a ghici la ce spoturi vor sa se uite telespectatorii.

Potrivit certificatului de licenta publicat de Oficiul american pentru marci si inventii, document pe care il puteti citi aici, Microsoft a dezvoltat o aplicatie care, prin intermediul senzorului Kinect, va citi expresiile faciale si starile emotive ale telespectatorilor.

In functie de starea in care se afla cei aflati in fata ecranului, aplicatia va aduce pe ecran un anumit tip de spoturi comerciale. Potrivit New Scientist, de exemplu cei care zambesc sau arata optimism vor fi mult mai atrasi de spoturile TV dedicate gadgeturilor, vacantelor etc.

Daca Kinect va detecta ca persoana din fata ecranului s-a ingrasat, ii va furniza spoturi dedicate salilor de fitness si programelor de slabit.

Pentru cei deprimati, stresati, in general in stari negative, noua aplicatie le va aduce pe televizor spoturi video dedicate, de exemplu, cluburilor de noapte, comunitatilor de pe internet sau altor activitati care sa se plieze pe starea lor negativa.

Cei de la New Scientist comenteaza ca va fi foarte interesant de vazut cum vor reactiona telespectatorii cand televizorul le va spune, practic, ca sunt depresivi sau supraponderali.