MINI Clubman 2016! Mărimea contează, până la urmă

Data: 17/09/2015 | Autor: .

the-history-of-a-legend-the-mini-cooper-7

Mini va lansa pe piaţa, în octombrie, cel mai spectaculos model pe care l-a construit până acum. Noul MINI Clubman estate este mai mare, mai spaţios şi păstrează modelul de portbagaj în două uşi.

Producătorul susţine că noul Clubman este un amestec puternic de linii elegante, trăsături inovatoare şi materiale de primă clasă, cu un spaţiu generos pentru cinci persoane şi portbagajul în două uşi, de la predecesorul său.

MINI Clubman 2016  va avea toate variantele de motorizare – două motoare pe benzină şi unul diesel. Ulterior, alte trei variante de motorizare vor completa gama.

2016-Mini-Clubman-rearToate vor întruni standardele de emisie Euro 6, care intră în vigoare de luna aceasta.

Un motor nou pentru această gamă este varianta Diesel 2.0 de la MINI Cooper D Clubman. Are 150 CP, astfel că puteţi fi siguri că va fi eficient inclusiv atunci când maşina este plină.

Ulterior, vor fi introduse variantele MINI One Clubman (3 cilindi, 102 CP), MINI One D Clubman (diesel, 3 cilindri, 116 CP) şi MINI Cooper SD Clubman (diesel, 4 cilindri, 190 CP).

O cutie manuală cu şase viteze este disponibilă, în standard, pentru toate modelele Clubman. Opţional, pot fi alese variantele de cutie automată Steptronic cu şase şi opt viteze.

Deşi este construit pe aceeaşi platformă ca variantele standard în trei şi cinci uşi hatchback, noul Clubman are spatele mai alungit. În aceste fel s-a creat un spaţiu mai mare pentru bagaje, precum şi un confort suplimentar pentru pasagerii din spate.

Spaţiul total de depozitare în portbagaj a fost mărit la 360 de litri, cu 100 de litri mai mult decât la modelul în cinci uşi hatchback. Acesta ajunge la 1.250 de litri prin rabatarea scaunelor din spate.

Interior personalizat

Tabloul de bord rămâne în mare parte neschimbat de la modelul hatchback. A fost păstrată unitatea centrală, în care este plasat un touchscreen de 6,5 sau 8,8 inci, în funcţie de variantă. Toate modelele Clubman au navigaţie inclusă în dotările standard.

Consola centrală are acum două suporturi pentru pahare şi cotieră, în dotarea standard. Este disponibilă şi opţiunea dotării cu un compartiment pentru telefon.

MINI oferă o gamă mai largă de opţiuni de personalizare decât la celelalte variante Clubman, prin programul „MINI YOURS”.

Puteţi alege culoarea şi mai multe ornamente interioare, în funcţie de preferinţe. „MINI Excitement Pack” adaugă lumină ambientală interioară şi un logo „MINI” iluminat, care poate fi proiectat pe carosabil, de sub oglinzile exterioare.

Noul MINI Clubman 2016 poate fi deja comandat, la preţuri începând de la 19.995 de lire sterline, aproximativ 27.500 de euro. Livrările vor începe la finalul lunii octombrie.