Misterele OZN. Au construit americanii o farfurie zburatoare?

Data: 26/11/2019 | Autor: .

Misterele OZN. Au construit americanii o farfurie zburatoare?

Americanii au încercat să construiască o farfurie zburatoare în anii ’50. Noi dovezi, lansate pe internet, vin să susţină varianta că OZN-urile nu sunt doar o idee SF şi că Armata SUA chiar a lucrat la o asemenea tehnologie, relatează GadgetReport.ro

O farfurie zburatoare ar fi putut deveni realitate dacă o serie de experimente realizate în anii ’50 ar fi funcţionat aşa cum îşi doreau inginerii de la US Air Force.

O serie de documente declasificate recent relevă faptul că, în 1952, armata americană a dezvoltat o divizie specială de sisteme aeronautice, intitulată „Project 1794”, care avea drept scop construcţia de astfel de aparate de zbor.

Vorbim de o farfurie zburatoare, dezvoltată împreună cu compania canadiană Avro Aircraft, care era propulsată de un „turborotor” bazat pe „Efectul Coandă”, şi care ar fi trebuit să decoleze vertical, să zboare la o altitudine de peste 30.000 de metri şi să atingă viteze de până la 4 ori mai mari decat cea a sunetului.

Costurile construcţiei farfuriei zburătoare cu nume de cod „Avrocar” nu erau foarte mari: 3,16 milioane de dolari, echivalentul a aproximativ 26 de milioane de dolari din zilele noastre.

Proiectul, redenumit de-a lungul anilor Project Y, Spade şi Omega, a fost abandonat în septembrie 1961, întrucât rezultatele au fost mult mai puţin convingătoare decât planurile de pe hârtie.

În realitate, farfuriile zburătoare abia dacă reuşeau să se înalţe câţiva metri în aer.

AU REUŞIT AMERICANII SĂ CONSTRUIASCĂ UN OZN?

GadgetReport.ro relata, recent, că nu este exclus ca americanii să fi reuşit în cele din urmă să construiască o farfurie zburatoare.

O serie de documente secrete date publicităţii dezvăluie imagini cu prototipul uni avion spectaculos, care s-ar fi aflat în dotarea armatei americane şi a C.I.A.

Aparatul, cunoscut sub denumirea de „Lenticular Reentry Vehicle” sau LRV, ar fi acţionat în timpul Războiului Rece deasupra ţărilor din Estul Europei, inclusiv a fostei URSS.

Proiectul s-ar fi desfăşurat într-o bază secretă din apropierea orasului Los Angeles, sub egida Wright-Patterson, de construirea sa ocupându-se mai mulţi savanţi germani care au lucrat la rachetele dezvoltate de armata lui Hitler, in timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Datorita formei sale unice, avionul era capabil sa intre si sa iasa usor din atmosfera precum si sa aterizeze usor in orice loc datorita jeturilor propulsoare atasate in locul clasicului tren de aterizare.

OZN-ul US Air Force era considerat asul din maneca in cadrul unei confruntari militare cu Uniunea Sovietică. Ce s-a întâmplat cu avionul rămâne un mister.