Misterul civilizaţiei necunoscute din Amazonia

Data: 12/09/2018 | Autor: .

Misterul civilizaţiei necunoscute din Amazonia

Arheologii au descoperit o civilizaţie necunoscută în Amazonia, cu ajutorul serviciului Google Earth. Vestigiile lăsate în urmă de aceasta sunt extrem de bogate şi ascund multe mistere. O echipă internațională de experți cercetează zona respectivă de aproape doi ani, relatează GadgetReport.ro.

Vestigiile civilizaţiei misterioase, descoperite cu ajutorul Google Earth, au apărut după ce zona respectivă, aflată în apropiere de graniţa dintre Brazilia şi Bolivia, a fost despădurită.

Peste 200 de structuri circulare şi dreptunghiulare au fost semnalate în imaginile care au stârnit entuziasmul arheologilor.

Potrivit arheologilor citati de Ancient-Origins.net, unele dintre satele din zona ar fi avut pana la 5.000 de locuitori, o cifra importanta pentru acea perioada istorica si, mai ales, pentru regiunea in sine, deoarece populatia locala era obligata sa se multumeasca cu resursele de hrana oferite de padure, intrucat oceanul se afla la o distanta prea mare.

Este posibil ca alte structuri sa fie prezente in zonele din Amazonia in care copacii nu au fost taiati.

Cercetatorii spera sa descopere mai multe detalii in anii urmatori si, mai ales, sa identifice motivul din spatele disparitiei acelei civilizatii din Amazonia.

Potrivit teoriilor actuale, civilizatia respectiva a fost victima bolilor aduse de colonistii europeni in urma cu 500 de ani.

Deşi nu toate siturile descoperite în Amazonia conţin artefacte, oamenii de ştiinţă sugerează că unele dintre ele ar fi avut funcţiuni protocolare, în timp ce altele ar fi putut fi rămăşiţe ale unor structuri defensive.

Cercetătorii speră să descopere mai multe detalii în anii următori şi, mai ales, să identifice motivul din spatele dispariţiei acelei civilizaţii.