Consiliul Concurenţei va monitoriza reducerile de Black Friday

Data: 10/11/2017 | Autor: .

Consiliul Concurenţei va monitoriza reducerile de Black Friday

Consiliul Concurentei va monitoriza campaniile anuntate de retaileri, de Black Friday, pe 17 noiembrie. Presedintele institutiei, Bogdan Chiritoiu, a declarat ca se va urmari daca ofertele sunt reale, iar imediat dupa Black Friday, Consiliul va face public un raport cu privire la comertul electronic.

„Partea buna este ca, intr-adevar, comertul electronic e in expasiune la noi. Nu vrem sa omoram Black Friday, nu vrem sa omoram comertul electronic. Vrem sa ne asiguram ca functioneaza bine, sa vedem cum poate fi imbunatatit”, a declarat Bogdan Chiritoiu, la Digi 24.

El a explicat ca ceea ce va urmari Consiliul Concurentei se refera la respectarea legislatiei si la reducerea aplicata unui pret initial real al produselor.

„La ce ne uitam? Sa vedem daca reducerile sunt reale, daca se respecta legislatia care spune ca atunci spui ca ai facut o reducere trebuie ca reducerea sa se faca fata de la un pret care a fost real si a functionat o perioada indelungata de timp”, a precizat seful Consiliului Concurentei.

El a mentionat ca nu este vorba despre un avertisment, dar considera ca „este bine sa stie lumea ca sunt autoritati ale statului care monitorizeaza situatia”.