Misterul civilizaţiei Anunnaki. Mit sau realitate? Legătura cu egiptenii

Data: 23/01/2023 | Autor: .

Misterul civilizaţiei Anunnaki. Mit sau realitate? Legătura cu egiptenii

Timp de secole, oamenii au fost captivați de originile misterioase ale Anunnaki, o rasă străveche de ființe extraterestre despre care se crede că ar fi vizitat Pământul în trecutul îndepărtat. Anunnaki au fost subiectul a numeroase cărți, filme și emisiuni de televiziune, precum și subiectul a nenumărate teorii ale conspirației. Deși dovezile existenței lor sunt puține, sunt mulți cei care cred că Anunnaki sunt reali și că moștenirea lor este ascunsă la vedere. În acest articol, vom explora dovezile existenței Anunnaki, de la textele antice până la observațiile moderne de OZN-uri.

Originile civilizației Anunnaki

Anunnaki este considerată o rasă misterioasă de ființe extraterestre despre care se crede că au vizitat Pământul în trecutul îndepărtat.

Numele  provine din limba sumeriană veche și este tradus, de obicei, prin „cei care au venit din cer pe Pământ”. Potrivit mitologiei sumeriene, Anunnaki au fost o rasă de zei puternici care au coborât din ceruri pentru a crea și modela lumea așa cum o cunoaștem astăzi.

Se spune că Anunnaki i-ar fi creat pe primii oameni pentru a-i servi ca sclavi și că i-ar fi învățat pe oameni secretele civilizației, inclusiv scrierea, matematica și astronomia.

De asemenea, li se atribuie construirea monumentelor antice, precum Marea Piramidă din Giza, Egipt, și Stonehenge. Deși nu există nicio dovadă concretă a existenței lor, au devenit un subiect popular de discuție printre pasionații de OZN-uri, adepții teoriei conspirației și cei interesați de civilizațiile antice.

The Anunnaki in Sumerian Mythology | Gods, Origin & History | Study.com

Dovezi istorice despre Anunnaki

Deși nu există dovezi concrete care să susțină existența Anunnaki, există o multitudine de texte și artefacte antice care sugerează existența și influența lor în trecutul îndepărtat.

Una dintre cele mai vechi referiri la Anunnaki se găsește în Epopeea lui Gilgamesh, un poem antic mesopotamian despre care se crede că a fost scris în jurul anului 2000 î.Hr. Poemul spune povestea regelui-zeu Gilgamesh, care pornește într-o călătorie pentru a-i întâlni pe Anunnaki.

Epopeea lui Gilgamesh nu este singurul text antic care face referire la ei.

Biblia menționează, de asemenea, o rasă de ființe divine care au coborât din ceruri, iar mulți cercetători cred că aceste ființe erau Anunnaki. În plus, artefacte antice precum tăblițele sumeriene și Enuma Elish, o poveste babiloniană a creației, oferă indicii suplimentare despre influența Anunnaki.

18, numărul lui Dumnezeu. De ce erau obsedați egiptenii și evreii de acest număr?

Ce ne spune mitul Anunnaki?

Mitul este o fereastră fascinantă către credințele antice despre originile universului. În Epopeea lui Gilgamesh, Anunnaki sunt prezentați ca niște zei puternici care au creat lumea și pe toți locuitorii ei. Acest lucru sugerează că vechii mesopotamieni credeau că universul era produsul unei intervenții divine, mai degrabă decât rezultatul unor procese naturale.

Mitul face, de asemenea, aluzie la ideea unei civilizații antice avansate. Anunnaki sunt creditați cu inventarea scrisului, a matematicii și a astronomiei, ceea ce sugerează că aveau acces la un nivel de cunoștințe și tehnologie cu mult peste cel al mesopotamienilor antici.

Acest lucru sugerează că este posibil ca ei să fi făcut parte dintr-o civilizație extraterestră avansată care a vizitat Pământul în trecutul îndepărtat.

Anunnaki Message: An Incredible Text First Revealed In 1958

Artefacte și structuri Anunnaki

De asemenea, se crede că aceștia au lăsat în urmă o serie de artefacte și structuri care pot fi găsite și astăzi. Se crede că Marea Piramidă din Giza, de exemplu, a fost construită de Anunnaki și este una dintre cele mai impresionante structuri create vreodată de oameni. În plus, artefacte antice precum tăblițele sumeriene și Enuma Elish sugerează că Anunnaki ar fi avut acces la o tehnologie avansată care depășea capacitățile mesopotamienilor antici.

Alte posibile artefacte includ o serie de structuri misterioase care au fost descoperite în întreaga lume. Cea mai faimoasă dintre acestea este Linia Nazca din Peru, o serie de forme geometrice gigantice care pot fi văzute doar din aer. Aceste forme au fost legate de Anunnaki de către unii cercetători, care cred că este posibil ca ele să fi fost folosite ca locuri de aterizare pentru navele spațiale extraterestre.

Texte antice care fac referire la Anunnaki

Pe lângă dovezile fizice, există, de asemenea, o multitudine de texte antice care fac referire la Anunnaki. Biblia, de exemplu, menționează o rasă de ființe divine care au coborât din ceruri, iar mulți cred că aceștia erau Anunnaki. În plus, Epopeea lui Gilgamesh spune povestea regelui-zeu Gilgamesh, care pornește într-o călătorie pentru a-i întâlni pe Anunnaki.

Alte texte antice, cum ar fi tăblițele sumeriene și Enuma Elish, oferă indicii suplimentare despre influența lor. Aceste texte relatează povești despre interacțiunile cu oamenii și oferă detalii despre cultura și tehnologia acestora. Luate împreună, aceste texte oferă o perspectivă fascinantă asupra lumii Anunnaki și a interacțiunilor lor cu lumea antică.

The Fascinating Story of the Anunnaki — Part 1 | by Stephen Geist | Medium

Anunnaki în cultura populară

Anunnaki au fost subiectul a numeroase cărți, filme și emisiuni de televiziune. Cel mai cunoscut exemplu este filmul „Prometheus”, care spune povestea unei echipe de oameni de știință care călătoresc într-o lume extraterestră în căutarea Anunnaki.

Filmul a avut un succes uriaș și a dat naștere unei continuări, „Alien: Covenant”. Alte filme și emisiuni de televiziune, cum ar fi „Stargate” și „Stargate SG-1”, i-au prezentat, de asemenea, pe Anunnaki într-o anumită calitate.

Ei au devenit, de asemenea, un subiect popular de discuție în rândul adepților teoriei conspirației și al pasionaților de OZN-uri.

Există numeroase site-uri și forumuri dedicate subiectului Anunnaki, iar mulți cred că aceștia încă vizitează Pământul, deși în secret. Acest lucru a dus la o proliferare a teoriilor și speculațiilor nebunești, dintre care unele au fost îmbrățișate de mass-media mainstream.

 

5 indicii pe care știința le-a descoperit despre misteriosul Tutankhamon, celebrul faraon al Egiptului Antic

Anunnaki în mișcarea modernă a OZN-urilor

Anunnaki au devenit, de asemenea, o parte importantă a mișcării OZN moderne. Mulți pasionați de OZN-uri cred că unele OZN-uri sunt pilotate de ei și au existat numeroase apariții de nave „extraterestre” care au fost legate de Anunnaki. În plus, unii cercetători de OZN-uri au susținut că Anunnaki ar fi putut fi în spatele unora dintre cele mai faimoase apariții de OZN-uri, inclusiv incidentul Roswell și incidentul din pădurea Rendlesham.

Anunnaki au devenit, de asemenea, un subiect popular de discuție în rândul spiritiștilor New Age și al celor interesați de învățăturile spirituale. Mulți cred că fac parte dintr-o ierarhie cosmică de ființe divine și că aceștia încearcă să transmită omenirii cunoștințe spirituale și iluminare. Acest lucru a dus la apariția unui număr de cărți, seminarii și cursuri dedicate învățăturilor lor.

 

Misterul planetei Nibiru! Ce secrete ascund textele sumeriene antice

Căutarea tehnologiei Anunnaki

Deși dovezile privind existența acestora sunt puține, unii cred că tehnologia lor ar putea fi încă ascunsă undeva pe Pământ. Au existat numeroase rapoarte despre artefacte ciudate și inexplicabile găsite în întreaga lume, unele dintre ele fiind legate de Anunnaki. În plus, unii cercetători de OZN-uri cred că ar fi putut lăsa în urmă o tehnologie avansată, cum ar fi nave spațiale și arme, care ar putea fi descoperită și astăzi.

În ultimii ani, a existat o creștere a interesului pentru căutarea tehnologiei Anunnaki. Unii au mers chiar atât de departe încât au sugerat că Anunnaki ar fi putut lăsa în urmă un cod ascuns care ar putea debloca secretele lor străvechi. În timp ce căutarea tehnologiei Anunnaki a fost până acum fără rezultat, posibilitatea de a descoperi o civilizație pierdută este o perspectivă tentantă pentru mulți.

Mai există Anunnaki?

Existența acestora este încă un subiect foarte dezbătut și este dificil de răspuns definitiv la întrebarea dacă mai există sau nu. Deși există o multitudine de dovezi care sugerează că Anunnaki au vizitat cândva Pământul în trecutul îndepărtat, nu există dovezi concludente că ei sunt încă aici în prezent.

Cu toate acestea, există încă persoane care cred în existența Anunnaki și că aceștia încă vizitează Pământul în secret. Acești credincioși indică numeroasele apariții de OZN-uri care au fost raportate în întreaga lume, precum și artefactele și structurile misterioase care au fost legate de ei. Deși dovezile sunt încă neconcludente, posibilitatea ca Anunnaki să fie încă acolo este una intrigantă.

Cartea Morţilor. Un papirus egiptean uluitor aduce noi detalii despre Lumea de Apoi

Concluzii

Anunnaki sunt o rasă enigmatică de ființe extraterestre care au captivat imaginația oamenilor timp de secole. Deși nu există dovezi concrete care să le susțină existența, există o multitudine de texte și artefacte antice care sugerează influența lor în trecutul îndepărtat. În plus, Anunnaki au devenit o parte importantă a mișcării moderne a OZN-urilor, iar mulți sunt cei care cred că ei încă vizitează Pământul în secret.

Căutarea adevărului despre ei este una continuă și este probabil că nu vom cunoaște niciodată întreaga poveste. Cu toate acestea, putem fi siguri că vor continua să ne fascineze pentru mulți ani de acum înainte. La urma urmei, misterul din jurul existenței lor este ceea ce îi face atât de interesanți.

Piatra Benben. Celebrul artefact din Egiptul antic, un mister încă neelucidat