Misterul mierii albastre (VIDEO)

Data: 6/10/2012 | Autor: .

Apicultorii din Ribeauville se confruntă în ultimul timp cu o mare problemă: albinele produc miere albastră, pe care clienţii nu doresc să o cumpere. Pentru că nimeni nu putea să răspundă la întrebarea care mărea misterul culorii nemaivăzute la acest produs, apicultorii au comandat un serios studiu de specialitate, scrie Ovidiu Ciutescu pe blogul sau.

De ceva vreme, nord-vestul Franţei a devenit un adevărat El Dorado al jurnaliştilor de senzaţional. În apropiere de Ribeauville, în Alsacia, albinele au început să producă miere cu o culoare nemaivazută până acum: un amestec de nuanţe verde-albastru! Dacă la prima vedere lucrurile par să fie ok, publicitatea fiind numai bună pentru a scoate din anonimat regiunea, fermierii au început să sufere serios. Nimeni nu doreşte să cumpere un produs ciudat, chit că are un gust foarte bun!

Ceea ce părea de domeniul fantasticului s-a dovedit, scrie Reuters, a fi de natură umană. Mai precis, vina pentru ciudata culoare o are o centrală de biogaz din apropiere. Aceasta foloseşte de ceva timp resturi bogate în zahăr din produse de ciocolată. Acestea au atras albinele şi le-au plăcut atât de mult încât au renunţat să mai adune polenul de pe plaante!

Compania se ocupă cu reciclarea resturilor și deșeurilor provenind de la fabricile de dulciuri unde sunt produse bomboanele M&Ms sau ciocolatele Mars. Purtătorul de cuvânt a menționat că toate containerele unde își găsiseră albinele sursa neobișnuită de hrană vor fi curățate. ”Am descoperit această problemă în același timp cu apicultorii”, a declarat Philippe Meinrad, purtător de cuvânt pentru Agrivalor, compania care conduce centrala de biogaz.

Asta nu rezolvă prea mult problema, apicultorii din zonă neştiind ce pot face cu imensa cantitate de miere strânsă din recoltele din acest an!