Manastirea Curtea de Arges lanseaza o aplicatie cu rugaciuni pentru iPhone si iPad

Data: 8/10/2012 | Autor: .

Manastirea Curtea de Arges va lansa joi o aplicatie pentru iPhone si iPad ce ofera credinciosilor posibilitatea de a purta cu ei rugaciunile oriunde s-ar afla. Aplicatia include o colectie numeroasa de rugaciuni si acatiste, dar si un planificator cu alarma.

„Modul de trai modern este mai alert, avem mai multe responsabilitati si mai putin timp liber, de aceea multi dintre noi mergem din ce in ce mai rar la biserica pentru a ne ruga. Credinta noastra nu trebuie sa paleasca in absenta unui cadru religios. Important este sa ne indreptam gandurile catre divinitate si sa ne rugam, oriunde ne-am afla”, se arata intr-un comunicat al Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului citat de Mediafax.

Aplicatia include o colectie numeroasa de rugaciuni si acatiste, dar si un planificator cu alarma, care aminteste ce rugaciune si-a propus, la orasi data setata de credincios.

Pe langa toate acestea, utilizatorul va avea acces la cele mai noi stiri ale Arhiepiscopiei Argesului: hramuri, pelerinaje, actiuni ale Bisericii Ortodoxe, intalniri si vizite ale inaltilor prelati, evenimente de caritate organizate de institutiile Bisericii, regulamente noi, dar si colaborari cu alte rituri.

„Manastirea Curtea de Arges din iPhonul tau te va purta in alta lume deoarece aplicatia contine fotografii dar si un ghid turistic al acestui simbol architectonic construit de Neagoe Basarab la inceputul secolului al XVI-lea . Te vei putea refugia, chiar daca doar cu gandul, intr-un loc plin de sfintenie si de istorie in care te vei putea regasi pe tine insuti si poate chiar pe Dumnezeu”, mai arata sursa citata.

Citeste si:

Biserica si internetul: Cum sa navigam cu „intelepciune”

Patriarhia avertizeaza: Nu va spovediti si nu dati acatiste pe internet