Motocicleta zburătoare Xturismo ajunge pe piață! Tehnologiile din Star Wars devin realitate

Data: 1/11/2021 | Autor: .

Motocicleta zburătoare Xturismo ajunge pe piață! Tehnologiile din Star Wars devin realitate

Hoverbike-ul Xturismo, o motocicletă zburătoare aflată în dezvoltare încă din 2017, a efectuat recent un zbor public de testare pentru a demonstra că funcționează cu adevărat.

Proiectată și construită de firma japoneză ALI Technologies, hoverbike-ul Xturismo a zburat peste o pistă de curse de lângă Tokyo.

Creatorii săi susțin că motocicleta zburătoare Xturismo poate atinge viteze de până la 60 mph (100 km/h) și poate zbura timp de până la 40 de minute.

În cadrul zborului demonstrativ, pilotul a executat câteva viraje de 180 de grade aproape de sol.

Hoverbike-ul Xturismo cântărește 300 kg și este propulsată de șase seturi de elice și un motor cu ardere internă.

Hoverbike-ul din Star Wars a devenit realitate

CEO-ul ALI Technologies, Daisuke Katano, a vorbit ambițios despre viziunea companiei, afirmând că va lansa pe piață 200 de unități. Hoverbike-ul va fi pus în vânzare anul viitor pentru aproximativ 680.000 de dolari.

Mașina zburătoare AirCar a efectuat, cu succes, primul test cu pasageri

Înainte ca acesta să iasă într-un loc public, autoritățile locale de reglementare vor trebui să dea toate aprobările necesare.

Motocicleta zburătoare Xturismo face parte din noua generație de mijloace de transport care includ mini-elicoptere, mașini și motociclete zburătoare. Airbus, Toyota și Honda  sunt doar câteva dintre companiile care au investit masiv în acest domeniu, considerat de viitor.

Mașinile zburătoare devin realitate! Xpeng X2, lansat oficial

Misterele OZN. Au construit americanii o farfurie zburatoare?