Mașinile zburătoare devin realitate! Xpeng X2, lansat oficial

Data: 25/10/2021 | Autor: .

Xpeng X2, lansat oficial

Startup-ul chinezesc de vehicule electrice Xpeng va lansa, în producție, primele mașini zburătoare. Vehiculul Xpeng X2, dezvoltat de afiliatul HT Aero, un startup de mașini zburătoare, va ajunge la clienți până în 2024.

Compania a strâns peste 500 de milioane de dolari în cea mai recentă rundă de finanțare și își propune să demareze producția în cel mai scurt termen posibil.

Mașina zburătoare la joasă altitudine Xpeng X2 are un volan pentru conducerea pe drumuri, și o singură manșă pentru modurile de zbor, potrivit TechCrunch.

Potrivit unei postări pe site-ul Xpeng, X2 are rotoare care pot fi pliate atunci când mașina funcționează pe drumuri și extinse atunci când vehiculul zboară.

Xpeng X2 poate găzdui două persoane.

Xpeng promovează mașina zburătoare pentru utilizare în medii urbane, cum ar fi mersul de la aeroport la birou. Autovehiculul are o autonomie maximă de zbor de 35 de minute.

Producătorul de vehicule electrice, listat pe Nasdaq, intenționează să vândă mașina la un preț sub 1 milion de yuani chinezești (157.000 de dolari).

Dar chiar dacă tot mai multe companii își îndreaptă atenția către mașinile zburătoare, provocările tehnologice rămân semnificative, de la tehnologia bateriilor la standardele de siguranță.

Xpeng, care este unul dintre cei mai mari rivali ai Tesla din China, a lansat un sedan electric la începutul acestui an. Compania chineză a înregistrat o creștere record în China în acest an: a livrat peste 30.000 de vehicule în prima jumătate a anului 2021, o creștere de la an la an de 459%.

Xpeng P7. Chinezii au lansat un rival spectaculos pentru Tesla Model 3