Nanotehnologia ne va încarca telefoanele în numai câteva secunde

Data: 12/09/2018 | Autor: .

Nanotehnologia ne va încarca telefoanele în numai câteva secunde

Cercetătorii de la Universitatea din Florida au dezvoltat o nanotehnologie care va face ca telefoanele, tabletele şi toate celelalte gadgeturi cu acumulatori, inclusiv automobilele electrice, să se încarce în numai câteva secunde. Este vorba de un acumulator capabil să înmagazineze şi să elibereze o cantitate impresionantă de energie, într-un timp extrem de scurt, relatează GadgetReport.ro

Potrivit cercetătorului Nitin Choudhary, de la University of Central Florida, nanotehnologia este încă în faza de testare, însă rezultatele sunt încurajatoare.

nanotehnologie„Este vorba de o nouă modalitate de a lega doi super-capacitori, printr-o reţea de milioane de fire de dimensiuni nanometrice”, a spus acesta.

Dacă bateriile din prezent sunt proiectate să se încarce în condiţii optime până la 1500 de ori, noii acumulatori pot rezista până la 30.000 de încărcări, fără să se degradeze.

Principala problemă a noilor acumulatori este dimensiunea acestora. Încă nu au putut fi miniaturizaţi, în aşa fel încât, de exemplu, să încapă în carcasele telefoanelor mobile. „Este doar o problemă de timp până acest lucru va fi rezolvat”, a declarat cercetătorul Eric Jung.

Nanotehnologia ar putea revoluţiona industria gadgeturilor, inclusiv pe cea auto. Cu noua soluţie de înmagazinare a energiei, automobilele electrice vor deveni cu adevărat fiabile, încărcarea bateriilor urmănd să dureze câteva minute, iar autonomia să crească de câteva zeci de ori.