Distrugătorul invizibil USS Zumwalt, tras pe linie moartă

Data: 28/11/2016 | Autor: .

Distrugătorul invizibil USS Zumwalt, tras pe linie moartă

Cea mai spectaculoasă navă militară din istorie, USS Zumwalt, continuă să se confrunte cu probleme. Distrugătorul american a fost oprit din nou pentru reparaţii, la nici două luni de la intrarea oficială în serviciul US Navy, relatează GadgetReport.ro.

Marina SUA a anunţat că nava USS Zumwalt s-a confruntat cu probleme tehnice pe drumul spre baza navală din San Diego, astfel că a intrat din nou în reparaţii. În septembrie, nava a trebuit reparată din cauză că apa intra în compartimentul motoarelor. O lună mai târziu, nava a înregistrat din nou probleme, de această dată cu motoarele, relatează Engadget.

Problemele tehnice şi preţul uriaş, de 4,4 miliarde de dolari, au determinat oficialii americani să limiteze programul de construcţie al noilor distrugătoare de la 30 la numai trei, în condiţiile în care costurile acestuia au crescut cu peste 22 miliarde de dolari.

Vasul USS Zumwalt, construit de General Dynamics Bath Iron Works şi numit astfel dupa amiralul Elmo Zumwalt, un ofiţer naval decorat care a murit în 2000, a fost conceput cu un design care îi dă capabilităţi stealthy (invizibil radar), având o coca revoluţionară din punct de vedere al formei, alături de propulsie electrică.

Cel mai mare distrugator construit vreodată de Marina SUA, cu o lungime de aproape 190 de metri şi o greutate de 15.000 de tone, are o amprentă radar foarte joasă, un sistem de tragere complet automatizat şi este concepută să poată fi dotat cu arme revoluţionare cum ar fi proiectile lansate pe principii electromagnetice sau lasere de mare putere.

Datorită automatizărilor, USS Zumwalt este deservit de un echipaj restrâns în comparaţie cu alte nave din clasa sa de mărime.

Nava este înarmată cu mai multe tipuri de rachete, printre care şi unele de croazieră, patru tunuri, un elicopter clasic şi trei elicoptere fără echipaj de tip MQ-8 Fire Scout.