NASA caută astronauți. Cum să îți depui CV-ul și ce șanse ai să ajungi în spațiu

Data: 10/03/2020 | Autor: .

NASA caută astronauți. Cum să îți depui CV-ul și ce șanse ai să ajungi în spațiu

NASA are nevoie de astronauți. Agenția americană a lansat o platformă specială de recrutare unde toți cei care își doresc și, bineînțeles, îndeplinesc criteriile de selecție își pot depune cv-urile. Completarea cererii este primul pas către drumul spre spațiul cosmic, relatează GadgetReport.ro

„America are planuri mari pentru următorii ani. Vrem, printre altele, să trimitem o femeie și un bărbat la Polul Sud lunar până în 2024 și avem nevoie de mai mulți astronauți pentru a ne asigura resursele umane pentru întoarcerea pe Lună și explorarea planetei Marte”, a declarat administratorul NASA, Jim Bridenstine.

„Căutăm bărbați și femei talentați din medii diverse și de diverse vârste care să ni se alăture în această nouă eră a explorării umane care începe cu programul Artemis către Lună. Dacă ai visat întotdeauna să fii astronaut, aplică acum. ”, a mai spus acesta.

Pare destul de simplu, nu? Doar „aplicați acum” și intrați în programul spatial NASA? Nu e chiar așa de simplu. Condițiile NASA pentru a deveni astronaut sunt destul de stricte. Pentru a fi selectat în programul NASA, trebuie să ai cetățenia americană și un master în domenii precum inginerie, științe biologice, științe fizice, informatică sau matematică, la o instituție acreditată. Mai pot aplica și cei care au cel puțin doi ani de doctorat într-un domeniu științific, tehnologie, inginerie, matematică sau medicină.

Este necesară completarea sau înscrierea la un program de pilotaj la una dintre școlile de piloți autorizate.

De asemenea, candidații trebuie să aibă cel puțin doi ani de experiență profesională sau cel puțin 1.000 de ore de pilot-la comanda unui avion.

Dacă îndepliniți aceste criteria, puteți aplica pentru jobul de astronaut NASA pe site-ul USA Jobs .