NASA: Primul contact cu viata extraterestra se va produce in curand!

Data: 9/04/2015 | Autor: .

NASA: Primul contact cu viata extraterestra se va produce in curand!

Agentia Spatiala Nord Americana (NASA) estimeaza ca primul contact cu viata extraterestra se va produce foarte curand. Anuntul a fost facut de cercetatorul sef NASA Ellen Stofan.

In cadrul unei dezbateri legate de misiunile NASA privind cautarea unor noi forme de viata, Stofan a declarat: „Cred ca vom avea semnale puternice despre existenta vietii dincolo de Pamant in urmatoarea decada si cred ca vom gasi dovezile concrete in urmatorii 20-30 de ani„.

Stofan este unul dintre cercetatorii principali ai NASA, pozitie pe care o ocupa din august 2013.

Stim ceea ce cautam, stim cum sa cautam„, a declarat aceasta. „Avem in mare parte tehnologia necesara (pentru a cauta forme de viata extraterestre – n.r.) si stim cum sa o implementam. Cred, astfel, ca suntem pe drumul cel bun”, a m ai spus Ellen Stofan.

John M. Grunsfeld, un alt cercetator NASA, care ocupa functia de Associate Administrator for NASA’s Science Mission Directorate, a declarat, la randul sau, ca este sigur ca viata extraterestra va fi descoperita in maxim „o generatie”, atat in sistemul nostru solar cat si in alta galaxie.

In interiorul sistemului nostru solar, NASA a ajuns la concluzia ca sub suprafata oceanelor de gheata de pe Ganymede si Europa, doua dintre lunile lui Jupiter, s-ar putea afla forme de viata, la fel ca si pe luna lui Saturn, Enceladus.

Europa-gadgetreport

Sa nu uitam ca roverul NASA a descoperit, recent, molecule organice pe Marte, ceea ce sugereaza ca la un moment dat pe aceasta planeta ar fi existat forme de viata.

NASA isi propune sa lanseze urmatoarea misiune spre Marte in 2020, cu scopul de a cauta forme de viata. Intre timp, o alta companie, SpaceX, fondata de Elon Musk, si-a propus sa construiasca o nava spatiala capabila sa puna piatra de temelie pentru colonizarea planetei Marte.

Cercetatorul sef NASA Ellen Stofan a declarat ca prezenta umana pe Marte va fi cheia pentru descoperirea vietii pe planeta rosie.

Intresanta, in context, este si declaratia lui Paul Hertz, directorul Diviziei Astrofizice de la NASA, care afirma recent ca in interiorul galaxiei noastre ar fi destula apa – forma primordiala necesara pentru aparitia vietii.

„Putem vedea apa in norii intestelari din care sistemele planetare si sistemele stelare se formeaza”, a declarat acesta. „Vedem apa chiar si in zonele in care urmeaza sa se formeze o planeta”, a mai spus Hertz.

NASA: Primul contact cu viata extraterestra se va produce in curand! – in exclusivitate pe GadgetReport.ro