Noi imagini cu OZN-ul construit de Apple

Data: 9/03/2016 | Autor: .

Noi imagini cu OZN-ul construit de Apple

Apple a dat publicităţii noi imagini cu Campus 2, noul sediu al companiei aflat în construcţie în Cupertino. Imaginile vin să susţină ideea de clădire sub formă de OZN, lansată de cofondatorul Apple, Steve Jobs, în momentul în care a demarat proiectul.

În OZN-ul construit de Apple, poate cea mai spectaculoasă sală va fi „Theatre”, un spaţiu cu 1000 de locuri unde Apple îşi va lansa, de anul viitor, noile produse.

Sala rotundă are un acoperiş din fibră de carbon, cel mai mare de acest fel construit vreodată, care cântăreşte 80 de tone şi a fost realizat de Premier Composite Technologies, o firmă din Dubai.

OZN-ul construit de Apple, ce va gazdui 13.000 de angajati, se va intinde pe o suprafata de aproape 60 ha. Conceptia arhitecturala a campusului va semana cu un inel imens in interiorul caruia se va afla un parc cu multi pomi si verdeata.

rendering-apple-spaceship-campus

Noul sediul este construit precum un puzzle, din 4.400 de unităţi prefabricate din beton care „vor avea o podea pe o parte, un plafon pe cealaltă şi un sistem de răcire între ele”.

OZN-ul construit de Apple va avea patru etaje de sticla cu suprafata de 260.000 m2, acoperisul cuprinzand panouri solare de 65.000 m2. In parcul ce va inconjura cladirea vor fi plantati circa 6.000 de copaci din 300 de specii diferite.
OZN-ul construit de Apple a fost una din ultimele dorinte ale cofondatorului companiei, Steve Jobs, care a aprobat proiectul noului sediu inainte sa moara.

Vedeţi mai jos un clip video care prezintă stadiul lucrărilor, filmat cu o dronă, de către Duncan Sinfield.