Cum au evoluat femeile din România în ultimul secol

Cum au evoluat femeile din România în ultimul secol

Pe Youtube-ul românesc face senzaţie un clip video foarte interesant, care prezintă într-un mod original modul în care au evoluat femeile din România în ultimul secol.

Realizat de make-up artistul Oana Maria Borza, clipul ilustrează în 2 minute tendinţele de coafură şi machiaj adoptate de femeile din România, din 1920 până în prezent. Modelul este Ioana Chiper.

“In realizarea materialului prezentat, principalele surse de inspiratie au fost curentele reprezentative ale fiecarei decade combinate cu anumite evenimente politice importante ale vremii respective, la care se adauga bineinteles frumoasele romance care s-au afirmat in acele timpuri si care vor fi mereu o sursa infinita de inspiratie”, a declarat Oana Maria Borza.

“Stilul romanesc este intr-o permanenta schimbare de la influentele pariziene pana la cele americane din zilele noastre, dar pe parcursul anilor isi pastreaza o anumita particularitate, marcand fiecare decada in parte”, a mai spus make-up artistul.

În clipul video de mai jos vedeţi cum s-au schimbat standardele de frumuseţe în ultimii 100 de ani. Clipul video, realizat de WatchCut Video a adunat peste 27 de  milioane de vizualizări la nivel mondial.

Iar dacă vreţi să vedeţi şi cum a evoluat moda în ultima sută de ani, urmăriţi clipul video de mai jos.