Cu găinile pe internet! La ce visează consilierii lui Klaus Iohannis

Data: 27/02/2016 | Autor: .

cu gainile pe internet

Sandra Pralong, consiliera președintelui Klaus Iohannis, visează la momentul în care românii plecați la muncă în străinătate vor avea șansa să-şi vadă pe internet găinile cum trec pe uliță, prin faţa bisericii din satul natal.

Sandra Pralong a participat săptămâna aceasta la o dezbatere despre românii aflați în diaspora şi a comentat proiectul privind introducerea internetului în mediul rural, relatează GadgetReport.ro

sandra pralong gadgetreport.ro„Mă încântă inițiativa domnilor miniștri, în primul rând internet în sate. Poate că punem camere de luat vederi în fața obiectivelor în fiecare sat, pentru ca românii din străinătate să își vadă găină care trece prin fața bisericii. Nu va dați seama ce atașament ar crea această legătură extraordinară”, a explicat  consilierul de stat la Departamentul pentru Relația cu Romanii din Afara Granitelor al Administrației Rezidențiale.

Aceasta s-a referit la inițiativa ministrului Comunicațiilor, Marius Bostan, care anunțase că România va implementa un proiect cu finanțare UE pentru internet în banda largă în 780 de sate.

Totuși, Sandra Pralong a revenit ulterior cu explicații.

„A propos de povestea webcamurilor la sate, cer scuze celor pe care remarca mea, scoasa din context, i-a ofensat. Efectiv imi pare nespus de rau! Mesajul pe care vroiam sa-l transmit era despre legatura sentimentala a romanilor cu locurile natale, reflectata chiar si in lucruri mici. Cine vede inregistrarea poate sezisa ca era ceva spus cu multa dragoste de oameni si de sat”, a scris Sandra Pralong pe Facebook.