Un nou sistem de operare pentru iPhone si iPad (VIDEO)

Data: 8/04/2013 | Autor: .

iOS7

Sub amenintarea Android-ului celor de la Google, Apple isi vede cota de piata scazand pe zi ce trece. In tentativa de a recastiga terenul pierdut, gigantul IT lucreaza de zor la noile gadgeturi menite a ridica stacheta in piata comunicatiilor mobile.

Dincolo de mult asteptatele iPhone 5S, iPhone 6 si noile generatii iPad, Apple a inteles, in sfarsit, ca trebuie sa isi revizuiasca din temelii sistemul de operare iOS, lansat acum sase ani.

Desi a facut o serie de salturi importante, in special cu versiunile 4 si 5, ritmul dezvoltarii iOS a inceput sa nemultumeasca un numar din ce in ce mai mare de utilizatori, care privesc cu tot mai mult interes la unele dintre avantajele platformelor rivale Android, Windows Phone sau BlackBerry OS 10.

Pe Yotube a fost lansat, recent, un clip video care prezinta cateva dintre posibilele noutati aduse de noul sistem iOS 7.


Bloggerul John Gruber, de la Daring Fireball, a declarat recent ca schimbarile aduse interfetei iOS 7 vor fi atat de mari incat Apple a mobilizat oameni de la OS X sa lucreze la dezvoltarea acesteia.

Dupa plecarea lui Scott Forstall din companie, designerul industrial al Apple, Jony Ive (cel care se ocupa de aspectul dispozitivelor), a primit sarcina de a proiecta si interfata utilizator.

Zvonuri despre schimbarea de interfata a iOS se aud inca de luna trecuta si se spune ca Apple a decis, intr-un final, sa treaca de la aspectul skeumorphic (care imita texturile gasite in natura) la cel „plat“, minimalist, promovat de companii precum Google, Microsoft sau Canonical (producatoare a Ubuntu).

Potrivit surselor neoficiale, lansarea noului iOS 7 ar putea avea loc in luna iunie, odata cu iPhone 5S.