Bitdefender lanseaza Antivirus Free for Android

Data: 9/04/2013 | Autor: .

Bitdefender-2013-Banners-AV_Free-500x800-V1Bitdefender a anuntat lansarea Antivirus Free for Android, aplicația ce combate amenințarile generate de volumul tot mai mare de viruși care au ca ținta terminalele cu Android. Soft-ul poate fi descarcata din Google Play sau de pe site-ul  bitdefender.ro.

Produsul ofera utilizatorilor de smartphone o soluție antivirus gratuita ce folosește tehnologia de scanare in cloud și nu consuma bateria.

’’Am observat o diversificare a soft-ului periculos pentru Android in ultimul an, așa ca am creat aceasta soluție pentru a contracara amenințarile create zilnic pentru acest tip de terminale. Intrucat ne dorim s-o vedem utilizata la scara cat mai larga, am realizat-o ușor de folosit, cu impact minim asupra bateriei și cu efect letal asupra virușilor’’, a declarat Catalin Coșoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

Creatorii de malware și-au concentrat efortul pe furtul de date personale, astfel ca in ultimele șase luni a crescut semnificativ ponderea reclamelor agresive in volumul total al detecțiilor, potrivit datelor Bitdefender. Cele mai comune forme de viruși de Android pot incarca factura telefonica a utilizatorului, apeland numere cu tarif premium sau pot fura parole, pot monitoriza e-mail-urile și orice alta activitate derulata pe terminal.

Dupa instalare, Bitdefender Antivirus Free for Android pastreaza telefonul in siguranța, avertizand imediat utilizatorul in cazul detectarii unei activitați suspecte. Soluția are la baza tehnologiile Bitdefender dezvoltate pe parcursul mai multor ani de experiența in prima linie a luptei impotriva virușilor.

Antivirusul folosește tehnologia de scanare in cloud pentru a ramane actualizat permanent cu cele mai noi amenințari informatice pentru Android. Impactul minim permite o scanare eficienta și foarte rapida fara a solicita bateria.