Oficial: Huawei va continua cu Android cel puțin în viitorul apropiat

Data: 23/10/2019 | Autor: .

Oficial: Huawei va continua cu Android cel puțin în viitorul apropiat

Chinezii de la Huawei nu intenționează să renunțe la sistemul de operare Android, cel puțin în viitorul apropiat. Anunțul a fost făcut de președintele Global Media & Communications Huawei, Joy Tan, citat de GSM Arena.

Potrivit declarațiilor oficialului Huawei, compania se va baza în continuare pe Android pentru telefoanele sale, în condițiile în care dezvoltarea unui sistem de operare propriu va necesita încă câțiva ani de cercetare și implementare.

Huawei a anunțat, recent, dezvoltarea propriului sistem de operare intitulat HarmonyOS, însă acesta nu este complet finalizat.

Dovadă că, chiar și fără serviciile Google, chinezii au folosit pe noua platformă de smartphone-uri Mate 30 tot un sistem de operare Android la care au adăugat câteva aplicații din propriul ecosistem Huawei Mobile Services.

Experții citați de GadgetReport.ro speculează că chinezii speră ca, în viitorul apropiat, SUA și China să ajungă la un armistițiu în războiul comercial în care Huawei a devenit victimă de serviciu.

În plus, în perspectiva alegerilor din SUA, dacă Trump nu va prinde al doilea mandat, nu este exclus ca viitoarea administrație democrată să permită Huawei să revină cu succes pe piața americană și, implicit, să folosească la nivel optim serviciile Google.