European Innovation Day 2019. Huawei mizează pe inovație și noile tehnologii, în Europa

Data: 5/11/2019 | Autor: .

European Innovation Day 2019. Huawei mizează pe inovație și noile tehnologii, în EuropaHuawei va investi masiv în următorii ani în dezvoltarea de programe de inovație în Uniunea Europeană. Compania mizează pe noile tehnologii, de la colectarea și procesarea datelor la rețelele 5G, roboți și inteligența artificială, pentru a susține implementarea Industry 4.0, a patra revoluție industrială, relatează GadgetReport.ro

Huawei a organizat, luni, la Paris, European Innovation Day 2019, eveniment în cadrul căruia și-a prezentat strategia de dezvoltare pentru Europa – o piață pe care chinezii vor să se focuseze, mai ales în contextul embargoului din SUA. 

În fața a peste 300 de specialiști în tehnologie, profesori și experți de la o serie de universități și centre de cercetare din mai multe țări europene, inclusiv din România, oficialii Huawei au anunțat un amplu program de dezvoltare și susținere a cercetării și inovației la nivel european în domenii diverse, de la industrie la sănătate, educație, protecția mediului și dezvoltare locală.

În vizorul strategiei ,,Innovation 2.0’’ se află, printre altele, rețelele de computere super-performante, dezvoltarea de noi arhitecturi de gestiune a datelor, rețelele 5G și tehnologiile bazate pe inteligența artificială.

Huawei a anunțat investiții de 1,5 miliarde de dolari în dezvoltarea de aplicații, prin intermediul Huawei Developer. Iar prin intermediul programului ,,Seeds for the future’’, Huawei va finanța cu peste 1 miliard de dolari proiectele derulate de instituțiile universitare din mai multe țări europene, inclusiv din România.

,,Planurile Horizon Europe vizează avansul tehnologic pe trei direcții majore, de la cercetare și colaborare în tehnologie, la creșterea competitivității Uniunii Europene pe termen lung, precum și stimularea inovației în Europa’’, a declarat William Xu, președintele Institutului de Cercetări Strategice al Huawei.

Huawei derulează, în prezent, peste 2000 de programe de cercetare în tehnologie, în parteneriat cu mai mult de 400 de organizații europene, investițiile totale depășind 15 miliarde de dolari.

Potrivit unui studiu Oxford Economics, business-urile în care este implicată Huawei la nivel european angajează aproape 100.000 de persoane și depășesc, ca impact, cifra de 12,8 miliarde de dolari, cu peste 80% mai mult decât acum 5 ani.