OnePlus pregăteşte lansarea unui flagship-killer. OnePlus 6, telefonul care spulberă iPhone X, Huawei P20 Pro şi Galaxy S9+

Data: 4/04/2018 | Autor: .

OnePlus pregăteşte lansarea unui flagship-killer. OnePlus 6, telefonul care spulberă iPhone X, Huawei P20 Pro şi Galaxy S9+

Chinezii de la OnePlus, cunoscuţi pentru telefoanele cu un excelent raport preţ-calitate, pregătesc lansarea unui nou smartphone, pe care îl promovează drept un adevărat ,,flagship-killer”. OnePlus 6 va concura direct cu iPhone X, Huawei P20 Pro şi Galaxy S9+, relatează GadgetReport.ro

CEO-ul OnePlus, Pete Lau, a oferit, pe Twitter, primele informaţii oficiale despre noul telefon OnePlus 6. Potrivit acestuia, smartphone-ul va avea un ecran extins pe toată suprafaţa frontală, la fel ca la celelalte flagship-uri.

Nu a spus ce dimensiune va avea display-ul, însă zvonurile din piaţă vorbesc de un ecran de 6,28 inchi, QHD, cu rezoluţia 2,280 x 1,080 pixeli.

Carl Pei a confirmat că telefonul va avea un breton similar cu cel de la iPhone X, dar un pic mai mic, de doar 19,62 x 7,69 milimetri.

Dincolo de ecran şi carcasa din sticlă şi metal, telefonul va fi propulsat de un procesor Snapdragon 845 şi până la 8 GB de RAM.

OnePlus 6 va avea, în versiunea de top, un spaţiu de stocare de 256 GB şi va rula o versiune de Android 8.1 împreună cu suita de aplicaţii dedicate. OnePlus 6 ar putea avea şi o versiune mai ieftină, cu 6 GB de RAM şi 128 GB.

În ambele variante, telefonul va include o cameră duală f/1.7, de 16-20 MP, alături de un senzor de selfie f/2.0 de 20 MP, card micro SD, şi o baterie de 3450 mAh, cu încărcare rapidă. OnePlus 6 va fi rezistent la apă şi praf şi va include difuzoare stereo.

Un alt aspect interesant. Pe surse se spune că OnePlus 6 ar putea fi primul telefon cu un senzor de amprente inclus în ecran, o facilitate la care lucrează toţi marii producători, dar pe care niciunul nu a introdus-o încă pe un smartphone de top.

OnePlus 6 nu are încă o dată oficială de lansare, însă pe surse se estimează că îl vom vedea cel mai probabil la începutul lunii mai. Iar preţul ar urma să fie sub cel al principalilor săi competitori, undeva între 625 şi 725 de dolari, în funcţie de versiune.

Interesant este şi faptul că OnePlus 6 va avea şi o versiune specială Avengers, care va include logo-ul şi alte elemente din filmul cu super-eroi din universul cinematic Marvel. Asta după ce, anul trecut, OnePlus a lansat o variantă specială a modelului OnePlus 5T cu branding Star Wars.