Procesorul Exynos consumă rapid bateriile telefoanelor Galaxy S9/S9+. Ce e de făcut!

Data: 3/04/2018 | Autor: .

Procesorul Exynos consumă rapid bateriile telefoanelor Galaxy S9/S9+. Ce e de făcut!

Noile smartphone-uri Samsung Galaxy S9/S9+ reuşesc cu greu să facă faţă unei zile de utilizare, autonomia redusă fiind marea problemă a noilor flagship-uri. Potrivit unui studiu realizat de Strategy Analytics , de vină pentru lipsa de performanţă este procesorul Exynos 9810, relatează GadgetReport.ro

Experţii de la Strategy Analytics au testat cele două versiuni de procesor, Snapdragon 845 şi Exynos 9810, iar concluzia este că telefoanele cu procesoarele produse de Samsung au o autonomie mai redusă.

Într-un alt test, făcut de AnandTech, Galaxy S9+ cu Snapdragon 845 a rezistat puţin peste 10 ore, într-o utilizare normală, web browsing pe Wi-Fi, în timp ce modelul cu Exynos s-a închis după numai aproximativ 6 ore.

Pe de altă parte, Strategy Analytics a comparat Galaxy S9/S9+ cu principalii săi competitori şi a clasat, astfel, noile modele Samsung abia pe poziţia a şasea în topul flagship-urilor.

Galaxy S9+ Game ModeSony Xperia XZ2 şi XZ2 Compact au înregistrat cea mai mare autonomie, de 36 ore şi 1 minut respectiv 34 ore şi 20 de minute.

Telefoanele japonezilor au fost urmate de modelul LG G6 care a rezistat în teste 32 ore şi 35 minute, în timp ce modelul Galaxy S9 cu procesor Exynos s-a descărcat după 26 ore şi 52 minute.

Dacă v-aţi cumpărat un Galaxy S9 sau un S9+ puteţi extinde autonomia telefoanelor prin câteva metode simple.

Galaxy S9+ Battery Saver

În primul rând, reduceţi rezoluţia de la QHD la Full HD, dezinstalaţi aplicaţiile pe care nu le folosiţi şi opriţi-le pe cele care rulează în background.

Galaxy S9+

Treceţi telefonul din modul Performanţă în cel Optimizat şi folosiţi funcţia de Power Saving Mode. Şi nu uitaţi ca, periodic, să optimizaţi telefonul din funcţia dedicată din setări.

Review Samsung Galaxy S9, după 2 săptămâni. Flagship-ul sud-coreenilor, cu bune şi rele