Apple trece la ecranul curbat. Cum va arăta viitorul iPhone Plus

Data: 5/04/2018 | Autor: .

Apple trece la ecranul curbat. Cum va arăta viitorul iPhone Plus

După ce s-a lăsat cu greu convinsă să dezvolte telefoane cu ecrane mai mari, Apple pregăteşte o nouă ,,inovaţie” pe care ceilalţi producători au introdus-o de ceva vreme. Viitoarele iPhone-uri ar urma să prezinte ecrane cu margini curbate, iar primul model ar putea fi iPhone Plus, relatează GadgetReport.ro, care citează Bloomberg.

Potrivit agenţiei de presă, care citează surse de încredere din cadrul Apple, viitoarele telefoane vor fi rotunjite pe margini, într-un mod similar cu flagship-urile Samsung Galaxy S9.

O altă inovaţie va fi introducerea interacţiunii fără atingere. Cu ajutorul gesturilor, utilizatorii vor putea efectua diverse comenzi fără să mai fie nevoie să atingă display-ul.

Samsung şi alţi producători folosesc deja astfel de soluţii, însă diferenţa va fi că Apple va integra această facilitate direct în ecran, fără să mai fie nevoie de senzori separaţi.

Nu este exclus ca primul telefon cu ecran curbat să fie viitorul iPhone Plus, pe care compania îl va lansa la toamnă.

GadgetReport.ro relata, recent, că Apple va lansa în acest an trei noi telefoane, un iPhone X de 5,8 inchi, botezat iPhone Pro, o versiune cu un ecran de 6,5 inchi cunoscută sub numele de iPhone Plus, ambele cu display-uri OLED, alături de un model mai ieftin, cu ecran LCD, ce va purta numele clasic, iPhone.

Apple ar putea lansa şi a doua generaţie a modelului iPhone SE, una cu un ecran clasic, LCD, şi un preţ decent, telefon dedicat mai ales publicului tânăr. Modelul iPhone SE 2 va primi denumirea iPhone Mini.

Succesorul lui iPhone X şi modelul Plus ar urma să debuteze în septembrie, în timp ce modelele mai ieftine, LCD, în primăvara acestui an, cel mai probabil în iunie.

Dincolo de denumiri şi mai ales de preţuri, noile telefoane se vor diferenţia, bineînţeles, în materie de hardware şi software, poate chiar mai mult decât în prezent.

Modelele de top, iPhone Pro şi iPhone Plus vor avea un ecran superior, cu 458 Pixeli per inch, o baterie optimizată, un încărcător fast-charge şi o serie de noi aplicaţii, axate în principal pe realitatea virtuală.

Telefoanele vor include procesoare mai performante şi modemuri Intel XMM 7560 şi Qualcomm Snapdragon X20, cu suport 4×4 MIMO.

Acestea vor aduce o viteză mai bună de transfer de date, astfel că navigarea pe internet va fi substanţial îmbunătăţită.
Nu este exclus să vedem, la pachet cu telefoanele, şi prima cască VR produsă de Apple.

La nivel software, modelele cu buton de Home vor primi o versiune cu un layout ,,clasic”, în timp ce iPhone Pro şi iPhone Plus vor rula cea mai nouă şi inovativă interfaţă dezvoltată de Apple.