Orange Home Net 4G. Internet wireless cu routerul Flybox 4G+

Data: 19/06/2019 | Autor: .

Serviciul Orange Home Net 4G, asigurat de routerul Huawei Flybox 4G+Dacă aveți o casă la țară, dacă mergeți în vacanță la o pensiune la munte sau la mare, într-o zonă unde televiziunea prin cablu și internetul prin fibră încă nu au ajuns, o soluție optimă este să folosiți un serviciu de internet wireless, iar una dintre cele mai interesante oferte de pe piață este cea de la Orange, prin serviciul Orange Home Net 4G, asigurat de routerul Huawei Flybox 4G+, relatează GadgetReport.ro

Pentru că ne aflăm într-o astfel de situație, să avem un spațiu în care nu avem servicii de internet și TV prin cablu, am apelat la soluția Orange, cea care oferă cel mai mare volum de date dintre toți competitorii din piață (80-160 GB/lună).

Nu cădeți în capcana ,,internetului nelimitat’’, promovat intens de unele companii. Trebuie să știți că firmele care oferă astfel de servicii asigură doar un volum de maxim 30 GB de date la viteză optimă, iar apoi aceasta scade la 128 Kbs, astfel că internetul devine inutilizabil. Ai semnal, dar nu poți transfera aproape nimic, pentru că internetul va avea o viteză similară cu cea din epoca dial-up-ului.

La Orange ai la dispoziție două abonamente Orange Home Net 4G, unul de 12 euro cu 80 GB și altul de 16 euro cu 160 GB. L-am ales pe cel mai scump și am primit, promoțional încă 100 de GB de date, ceea ce reprezintă un foarte mare avantaj. Detalii aflați de AICI.

Am ales abonamentul pe un an de zile si am plătit încă 312 lei pentru routerul Huawei Flybox 4g+. Dacă alegeam abonamentul pe 2 ani, n-am fi plătit niciun leu.

Urmăriți în clipul video de mai jos unboxing-ul routerului Huawei Flybox 4G+.

Routerul Flybox 4G+ asigură acces prin 802.11 a/b/g/n/ac, astfel că permite viteze la nivelul maxim asigurat de rețeaua Orange.

Am ales această soluție pentru că în spațiul respectiv avem un smart TV pe care îl vom conecta la rețeaua Orange prin intermediul routerului, și vom vedea programele TV prin platforma Orange TV și pe o aplicație de IPTV (un review detaliat despre cum să vezi până la 5000 de canale TV vezi in linkul de mai jos).

Smart IPTV. Cum să vezi mii de canale TV pe smart TV

Serviciul Orange Home Net 4G, asigurat de routerul Huawei Flybox 4G+

Astfel am eliminat soluția de a achiziționa și o antenă parabolică, cu abonamentul aferent, optimizând astfel costurile.

Trebuie să știți că, înainte de a introduce SIM-ul în routerul Huawei Flybox 4g+, ar fi bine să îl puneți într-un telefon și să îi eliminați PIN-ul.

Iar în momentul în care îl configurați, asigurați-vă că este locul în care veți folosi abonamentul Orange Home Net 4G. Dacă depășiți cu 200 m raza de acțiune, Orange va percepe o taxă de 2 euro pentru reconfigurarea semnalului în noua zonă.

În concluzie, față de ofertele de la DIGI și Telekom, Orange oferă un volum mai mare de date și, în zona în care îl folosim noi, un semnal mai bun decât competitorii. Este esențial ca atunci când alegeți o astfel de ofertă să verificați puterea semnalului.