Papa Francisc: Iadul nu există! Ştirea, virală pe internet

Data: 30/03/2018 | Autor: .

Papa Francisc: Iadul nu există! Ştirea, virală pe internet

Papa Francisc afirmă că Iadul nu există. Cel puţin asta reiese dintr-un interviu acordat cotidianul italian La Repubblica în ajunul sărbătorilor pascale catolic. Sufletele celor care nu se căiesc dispar, ar fi declarat Suveranul Pontif, relatează GadgetReport.ro

În viziunea Papei Francisc, după moarte, sufletele oamenilor care se căiesc sunt iertate de Dumnezeu şi I se alătură în contemplare, “însă sufletele acelora care nu se căiesc, şi care din acest motiv nu pot fi iertaţi, dispar”.

În interviul din La Repubblica, Papa Francisc a susţinut, astfel, că “nu există niciun iad în care sufletele păcătoşilor sunt condamnate să sufere pentru eternitate”.

Capul Bisericii Catolice a fost intervievat de Eugenio Scalfari, un veteran jurnalist italian, ateu, care scrie cu regularitate articole despre credinţă şi religie şi care beneficiază de un acces special la conducătorul Bisericii Catolice.

Presa internaţională pune însă declaraţia atribuită Papei sub semnul întrebării. Asta mai cu seamă că jurnalistul a recunoscut, în trecut, că nu a folosit niciodată un reportofon în timpul discuţiei cu interlocutorii săi.

CNA (Catholic News Agency) afirmă, citând surse de la Vatican, că declaraţiile atribuite Papei ar fi fost scoase din context, reprezentând o reconstrucţie a cuvintelor sale şi că transcrierea interviului nu reprezintă cuvintele exacte ale Suveranului Pontif.

Cert este că subiectul a devenit viral pe internet, ştirile asociate declaraţiilor Papei înregistrând milioane de vizualizări şi share-uri în numai câteva ore de la apariţia informaţiei în cotidianul La Repubblica.