Pe urmele dinozaurilor! Omenirea e în pragul unei extincții în masă. Vine sfârșitul lumii?

Data: 2/10/2021 | Autor: .

Planeta noastră s-ar afla pe un drum inevitabil către o extincție în masă, altfel spus spre sfârșitul lumii. O spun cercetătorii de la Muzeul de istorie naturală din Stockholm, care afirmă că, deja, în acest moment, 90% dintre toate speciile de pe Pământ au dispărut.

Fenomenul, comparabil cu ”Moartea cea Mare”, dispariția de amploare globală, în rândul vietăților și plantelor de pe Terra, din Permian, din urmă cu aproximativ 251 de milioane de ani, este în plină desfășurare. Atunci au dispărut dinozaurii.

India Times relatează că, pe baza modelelor de alge și de bacterii din apă, cercetătorii sunt convinși că un eveniment grav de dispariție este pe cale să lovească dramatic civilizația umană.

,,Schimbările din structura acestor specii arată un dezastru ecologic în curs de desfășurare. Este cea mai mare pierdere de viețuitoare și plante de pe Pământ. Algele toxice și bacteriile care trăiesc în prezent în lacurile și râurile noastre oglindesc caracteristicile care au existat în perioada extincției din Permian’’, arată concluziile studiului publicat în revista Nature Communications.

Potrivit experților, modificările actuale ale plantelor de apă dulce sunt legate de activitățile oamenilor, inclusiv defrișările, pierderea solurilor fertile, precum și emisia de gaze cu efect de seră.

O descoperire incredibilă. Doi dinozauri T. rex și Triceratops luptându-se, înghețați în timp

Un ”semnal deconcertant”

Schimbările din structura algelor și bacteriilor arată că acum se produce un fenomen de extincție în masă, acesta fiind un ”semnal deconcertant” pentru modificările de mediu din viitor. Altfel spus, vine sfârșitul lumii.

Estimările experților arată că, până în anul 2100, odată cu creșterea temperaturilor, se așteaptă să se dezvolte și mai mult algele și bacteriile în apele dulci, iar extincția în masă a speciilor va ajunge la apogeu.

2030 aduce sfârșitul lumii?

Pământul ar putea trece printr-o scurtă perioadă glaciară începând din 2030, arată un studiu al cercetătorilor britanici de la Royal Astronomical Society, bazat pe un nou model de previzionare a activităţii Soarelui. Ştirea, devenită virală pe internet, a alimentat forumurile adepţilor teoriilor privind sfârşitul lumii.

Pământul riscă să treacă printr-o mini „Ice Age”, ca cea înregistrată între anii 1645 – 1715, afirmă cercetătorii de la Royal Astronomical Society, care au dat publicităţii un studiu în acest sens.

După ce au analizat evoluţia ciclurilor solare din 1976 până în 2008, ei au ajuns la un model care prevede o încetinire bruscă a activităţii Soarelui în jurul anilor 2030.

Modelul a fost calculat luând în considerare un efect de dinam produs de două straturi de materie care compun Soarele.

Iar concluziile arată că astrul va atinge un maxim de activitate în 2022, urmat de un minim în deceniul 2030-2040, atunci când activitatea solară s-ar putea diminua cu până la 60%. Acest lucru va duce la modificări semnificative în clima de pe Terra, urmând să asistăm la ierni mai lungi şi veri mai scurte şi mai răcoroase.

 

Histiocitoza Langerhans. Oamenii au moștenit o boală de la dinozauri