Primele teste cu Samsung Galaxy S7 şi S7 Edge. Rezultatele, peste aşteptări

Data: 22/02/2016 | Autor: .

Samsung Galaxy S7 S7 Edge gadgetreport.ro

După lansarea oficială de duminică seară, au apărut şi primele teste cu noua generaţie de smartphone-uri Samsung Galaxy S7 și S7 Edge. Iar reacţiile sunt extrem de pozitive. Sud-coreenii au punctat la câteva capitole esenţiale, la care S6 a avut minusuri.

Potrivit unui test făcut pe benchmark-ul AnTuTu 6, Samsung Galaxy S7 este, de departe, cel mai performant telefon de pe piaţă.

antutu-test-gadgetreport.ro

În testul făcut cu versiunea cu procesor octa-core Exynos 8890, construit pe o tehnologie de 14 nanometri, procesor cu care este dotată şi versiunea europeană a smartphone-ului, a rezultat un scor de 114.250 puncte, cu mai mult de 20.000 de puncte peste Mate 8 al celor de la Huawei, cel care deținea primul loc.

Vedeţi mai jos şi câteva teste făcute de cele mai cunoscute publicaţii IT&C din lume.

Smartphone-urile Samsung Galaxy S7 și S7 Edge vor putea fi achiziționate începând cu 11 martie. Utilizatorii europeni care vor face pre-comandă pentru unul din modele Samsung Galaxy S7 și S7 Edge vor primi dispozitivele începând cu 8 martie.

De asemenea, aceștia vor primi gratuit și un dispozitiv Samsung Gear VR.Orange România a devoalat, aseară, şi preţurile telefoanelor. Galaxy S7, cu 32 GB, costă 677 euro la liber, fără abonament, iar S7 Edge 799 euro. Detalii despre oferta Orange pentru noile telefoane aflaţi de AICI.

Indiferent de preţ, telefoanele reprezintă o evoluţie semnificativă faţă de seria S6. Au ecrane QHD, camere mai bune, permit adăugarea unui Sd Card pentru a beneficia de mai mult spaţiu, sunt rezistente la apă şi praf şi au baterii peste nivelul generaţiei anterioare.

Pentru un utilizator obişnuit, diferenţa de performanţă la nivel hardware va fi însă aproape insesizabilă, iar la nivel de design, doar logo-ul S7 va face diferenţa.

În rest, de pe noua generaţie S7 lipsesc câteva dintre dotările pe care concurenţa le-a introdus în standard, precum conectorul USB Type C, iar carcasa de sticlă le face la fel de vulnerabile ca şi pe cele din seria S6.

Vor fi de ajuns dotările lui S7 pentru ca telefonul să vândă mai bine decât S6? Rămâne de văzut.

Cert este că în acest moment, S7 are un competitor extrem de serios, LG G5, un gadget cu specificatii excelente şi cu nişte facilităţi în plus care pot face diferenţa. Să nu uităm, totodată, că Apple pregăteşte noul iPhone 7.