Proiectul Sanger! Avionul-rachetă cu care naziștii puteau bombarda orice oraș din lume

Data: 16/03/2022 | Autor: .

Proiectul Sanger! Avionul-rachetă cu care naziștii puteau bombarda orice oraș din lume

La finalul celui de-Al Doilea Război Mondial, americanii au intrat in posesia proiectelor secrete ale nazistilor. Unul dintre cele mai spectaculoase este cel care viza constructia unui avion-racheta, botezată Sanger, capabil sa atinga orice tinta de pe glob in numai o ora!

Proiectat de savantul austriac Eugen Sanger, avionul urma sa aiba propulsie supersonica, relatează Gizmodo.

Eugen Sanger a fost un inginer de rachete austriac care a inventat un concept de avion-racheta avand un fuzelaj cu fundul plat. Avionul urma sa fie lansat dupa procedura actuala de lansare a rachetelor moderne.

Programul spatial nazist: 8 tehnologii germane care au uimit aliații

Sanger a teoretizat ca avionul poate atinge nivelul superior al stratosferei dupa care era directionat de catre pilot spre orice oras terestru unde lansa bomba, apoi revenea la un loc de aterizare predeterminat.

Din fericire, proiectul avionului Sanger nu a trecut niciodata de plansa de proiectare. Si asta pentru ca savantul nazist nu a reusit sa puna la punct combustibilul necesar propulsiei.

Schatzgraber SS. Ruşii au descoperit o bază secretă nazistă în Arctica

Sanger a continuat sa proiecteze rachete experimentale pentru nazisti, dar munca sa a fost pusa in umbra de un alt om de stiinta: Wernher von Braun.

Mai jos puteti vedea un clip video care prezinta avionul racheta cu care nazistii au vrut sa cucereasca lumea.

Dosarele OZN. A construit Nikola Tesla o farfurie zburătoare?