Qualcomm spulberă planurile Apple. Când va fi lansat iPhone 12

Data: 30/07/2020 | Autor: .

Qualcomm dă peste cap planurile Apple privind lansarea noii generații de smartphone-uri iPhone 12. Compania a sugerat, în cadrul raportului privind business-ul din trimestrul al III-lea, că viitoarele telefoane iPhone 5G ale Apple ar putea fi amânate, potrivit Reuters .

Qualcomm afirmă că proiecțiile sale din al patrulea trimestru ar putea fi afectate de „întârzierea lansării unui telefon pilot 5G la nivel mondial”.

„Am observat un impact parțial din întârzierea lansării unui telefon emblematic. Și, deci, ceea ce am văzut este o ușoară întârziere care împinge unele dintre unități din septembrie până în decembrie”, afirmă, în comunicat, CFO-ul Qualcomm, Akash Palkhiwala.

Chiar dacă nu o spune concret, Qualcomm face referire la iPhone 12, telefon care urma să fie lansat în luna septembrie.

Apple folosește cipurile 5G Qualcomm în gama iPhone 12 și toate modelele sunt așteptate să suporte tehnologia 5G.

Estimările Qualcomm nu fac altceva decât să confirme zvonurile care indică amânarea lansării iPhone 12 din septembrie în octombrie sau noiembrie, pe fondul crizei declanșată de pandemia de coronavirus.

Nu este clar dacă toate iPhone-urile din noua serie vor fi lansate cu întârziere sau dacă unele modele vor apărea în septembrie, în timp ce altele vor fi disponibile din octombrie sau mai târziu.

Până acum, Apple a lansat noile iPhone în septembrie, însă există un precedent.  În 2018, Apple a prezentat iPhone XS  și XS Max în septembrie, iar XR a venit mai târziu, în octombrie.

Cert este că Apple pregătește lansarea a patru iPhone 12, cu dimensiuni de 5,4, 6,1 și 6,7 inci. Detalii despre telefoane aflati din materialele de mai jos.

Noul iPhone 12, cel mai puternic telefon construit vreodată de Apple

Apple taie costurile! Surpriza neplăcută adusă de iPhone 12