Renunță Samsung la Galaxy Note 21? Anunțul surprinzător al sud-coreenilor

Data: 17/03/2021 | Autor: .

Renunță Samsung la Galaxy Note 21? Anunțul surprinzător al sud-coreenilor

Samsung a avertizat miercuri că ar putea renunţa la lansarea telefonului Galaxy Note 21 şi a admis că există probleme serioase cu furnizarea de cipuri, care afectează industria, de la producătorii de maşini la cei de smartphone-uri.

Koh Dong-jin, unul din cei trei directori generali ai Samsung şi responsabilul pentru divizia de telefonie mobilă, a făcut declaraţiile la Adunarea Generală a Acţionarilor, care a avut loc în oraşul Suwon, la dus de Seul. Note este un produs cheie pentru grupul sud-coreean.

Galaxy Note, cunoscut pentru ecranul său mare şi stiloul S Pen-ul pentru luarea de notiţe, este una din cele două linii de smartphone-uri de vârf ale Samsung, cealaltă fiind Galaxy S.

„Am aplicat experienţa S Pen la modelul Galaxy S21 Ultra, lansat anul acesta. Ar putea fi dificilă lansarea a două modele S Pen într-un an”, a declarat Koh, sugerând că ar putea „fi dificilă lansarea unui nou Galaxy Note în semestrul doi din 2021”.

Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G, cu bune și rele. Merită să dai 1300 de euro pe el?

Totuşi, a explicat Koh, compania va oferi un nou Note anul viitor, dezminţind zvonurile că Samsung va retrage acest model.

De asemenea, a declarat Koh, Samsung se confruntă cu dificultăţi în menţinerea livrărilor de cipuri pentru dispozitivele sale iar directorii fac frecvente călătorii peste hotare pentru a se întâlni cu furnizorii. Samsung produce cipuri de memorie pentru smartphone-urile sale dar de asemenea cumpără diverse cipuri de la furnizori din China şi alte state.

„Toţi facem eforturi în fiecare zi pentru a rezolva această problemă. Trimestrul doi pare să fie problematic, dar ne vom asigura că nu vor fi probleme”, a spus oficialul Samsung.

Samsung este cel mai mare mare producător din lume de chipuri de memorie şi de telefoane mobile inteligente.

Unboxing Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G & Galaxy Watch 3. E greu să găsești un mix bun!