Review GadgetReport.ro: Fitbit Inspire HR, o brățară optimă, cu un design elegant și funcții interesante

Fitbit Inspire HR - O brățară optimă, cu un design elegant și funcții interesante

Fitbit, unul dintre cele mai cunoscute brand-uri pentru dispozitivele de tip wearables, a lansat recent o nouă brățară creată special pentru cei ce doresc să își măsoare activitatea fizică – pașii realizați, distanța parcursă, durata somnului și calitatea acestuia. GadgetReport.ro a avut ocazia de a testa noul Fitbit Inspire HR.

Noul produs din gama celor de la Fitbit vine în două variante: Fitbit Inspire și Inspire HR. Cel din urmă se diferențiază prin posibilitatea monitorizării ritmului cardiac atât în repaus, cât și în timpul activitățiilor (alergat, înot sau orice alt tip de efort fizic).

Cele două brățări se remarcă prin simplitatea de utilizare. Oferă un ecran tactil și un buton lateral ce ajută la aprinderea sau stingerea ecranului, cât și trecerea prin meniu.

Din punctul nostru de vedere, acel buton lateral nu este extrem de utilizat, deoarece ecranul tactil este mult mai la îndemână. În plus, amplasarea acestuia pe partea stângă incomodează accesul.

Fitbit Inspire HR  vine în pachet cu o curea dintr-un silicon flexibil. Însă pentru cei care doresc să o schimbe, Fitbit oferă o gamă largă de brățări, iar înlocuirea acestora se realizează foarte ușor.

Pe parcursul testării, am efectuat câteva sesiuni de exerciții fizice iar brățara a reușit să înregistreze cu foarte mare ușurință exercițiile realizate. În cazul versiunii testate de către noi, în momentul când ritmul cardiac este foarte ridicat, aplicația realizează că există un efort fizic și începe să îl înregistreze, un exemplu fiind alergatul.

Fitbit Inspire HR poate înregistra până la 15 tipuri diferite de exerciții, incluzând: mers, alergat (pe bandă sau în aer liber), mersul cu bicicleta,  înotul, urcatul pe munte, ridicarea greutățiilor, golf, tenis și antrenamentele ce implică o serie de exerciții la intensitate ridicată.

Fitbit Inspire HR este confortabilă și în timpul somnului, având posibilitatea de a monitoriza orele de somn cu ajutorul brățării, iar în aplicația de mobil vedem mai detaliate orele în care am dormit.

Durata de viață a bateriei este de până la 4-5 zile, iar o încărcare completă a brățării durează 2 ore, însă suntem de părere că daca vom dezactiva câteva opțiuni precum monitorizarea continuă a ritmului cardiac și notificările, probabil ajungem undeva la 7 zile de utilizare continuă.

Conectivitatea între telefon și Fitbit Inspire HR se realizează foarte ușor.

Avem nevoie de aplicația oficială Fitbit, iar apoi din aceasta ne putem conecta la brățară, putem prestabili diferite măsurători, punerea unui număr de pași sau kilometri pe care îi dorim să îi atingem în diferite intervale.

Fitbit Inspire HR vine cu diferite teluri de atins precum 10.000 de pași pe zi sau un anumit număr de km într-un număr de zile, iar daca acestea sunt atinse, vom fi răsplătiți cu o mică animație pe ecranul brățării.

Chiar dacă conectivitatea între brățară și telefon a fost foarte ușor de setat, au existat mici probleme la primirea notificărilor de pe telefon. Spre exemplu, uneori nu primeam notificarea de pe telefon pe brățară sau când primeam notificarea de pe telefon treceau câteva secunde până mă înștința și aceasta.

Notificările sunt destul de simple. De exemplu, când primim apeluri nu putem să le anulăm, iar în privința mesajelor, dacă este un text mai lung nu vom avea acces la vizualizarea acestuia.

Fitbit Inspire HR este, în concluzie, unul dintre cele mai fiabile gadgeturi de acest tip, iar prețul este unul accesibil. Brățara se remarcă prin calitate și ușurința oferită în utilizare, iar pentru diferența foarte mică de preț intre Inspire și Inspire HR, recomandăm modelul Inspire HR, pentru posibilitatea de măsurare a pulsului.