Review Star Wars: The Rise of Skywalker. O poveste încâlcită, salvată de efectele speciale

Review Star Wars: The Rise of Skywalker. O poveste încâlcită, salvată de efectele speciale

Noul film din seria Star Wars, intitulat Skywalker Ascensiunea, al IX-lea episod și ultimul din saga Războiul Stelelor, stârnește valuri de dezamăgire în rândul fanilor. Dincolo de efectele speciale, de atmosfera unică, povestea din Star Wars merita, parcă,  un alt final, demn de primele episoade din serie, relatează GadgetReport.ro

Am văzut aseară, în avanpremieră, ultimul episod din saga Star Wars și am plecat din sală dezamăgiți de modul în care J.J Abrams a ținut să ducă la sfârșit epopeea Războiul Stelelor.

Ce s-a întâmplat oare cu cineaștii americani, cu regizorii care odinioară făceau filme bune? După fail-ul epic al lui Irishman, ne așteptam ca măcar Star Wars: The Rise of Skywalker să salveze un an destul de negru pentru cinematografie, salvat doar în mică parte de Frozen II.

În esență, Star Wars: The Rise of Skywalker este neconvingător la mai toate capitolele, cu excepția efectelor speciale.

Povestea din noul film continuă din momentul în care s-a încheiat episodul precedent. Ray încearcă să controleze Forța, Kylo Ren își continuă ascensiunea în Dark Side, iar supraviețuitorii Rezistenței încearcă din răsputeri să lupte cu Primul Ordin.

Star Wars: Skywalker - Ascensiunea

Star Wars: Skywalker – Ascensiunea

Nu o să vă divulgăm ce se întâmplă. Vă spunem doar că povestea din Star Wars: The Rise of Skywalker este atât de încâlcită încât, la un moment dat,devine cu adevărat ridicolă.

Star Wars: The Rise of Skywalker pare un fel de fast-food cinematografic, fără prea multe valențe artistice.

Nici măcar luptele cu săbii laser nu mai sunt prezentate ca odinioară, iar dialogurile dintre personaje scârțâie, multe fiind momentele în care logica trece în zona SF.

Star Wars: The Rise of Skywalker este presărat, pe alocuri, cu câteva momente plăcute, cu Ray, Finn, Poe, Chewbacca și droizii C-3Po și BB-8  în prim-plan. În rest, filmul ne-a lăsat aceeași impresie ca și Irishman. O supă cinematografică mult lungită, de aproape 2 ore și jumătate, și fără consistență.

Și nu o spunem numai noi. Review-urile negativă abundă în presa internațională. ,,Saga Star Wars trebuia să se încheie de mult’’, a scris The Atlantic, care a caracterizat filmul ca ,,incorent’’, în timp ce The Associated Press a relatat despre The Rise of Skywalker că este profund nesatisfăcător, un final sordid pentru o mare saga.

De altfel, și celebrul site Rotten Tomatoes i-a acordat un calificativ destul de slab, de numai 57%.

Dincolo de opiniile noastre,  de ce scriu experții, Star Wars: The Rise of Skywalker merită văzut măcar pentru atmosfera unică a seriei.

Din păcate, la cinematograf am ajuns să mergem, cu mici excepții, pentru a trăi efectele speciale și mai puțin poveștile eroilor preferați.